Des de la Plana

Josep Usó

6 de febrer de 2017
0 comentaris

Dilluns, sis de febrer.

Avui ha segut el dilluns sis de febrer. I el 129 president de la Generalitat de Catalunya ha anat a declarar als jutjats, acompanyat per les ex-conselleres d’Educació i Governació. I és que l’estat espanyol els acusa d’haver organitzat la consulta al poble del 9N. Aquella mateixa que, quan es va celebrar, l’estat espanyol mateix va dir que no significava res. Ara, com en tantes altres coses, es veu que rectifiquen. Com en el fet que això no interessa a ningú. Perquè han anat a declarar acompanyats per una gentada impressionant. Desenes de milers de ciutadans. I han segut portada en mitjans de comunicació de primera fila de tot el món.

Només hi ha una excepció. Els mitjans de Madrid, o els que els deuen obediència, no semblen haver-se’n adonat del fet que no estan sols, que tothom se’n fa creus que un polític puga ser jutjat per voler que el poble es pronuncie a un país que s’anomena democràcia i que, per contra, no faça res davant d’altres polítics que roben tant com poden d’allà on poden.

Però no passa res. Demà, aquest mateix judici, continuarà. Però avui ja ha hagut un símptoma. Com ahir va haver vent fort a tot el País, la bandera espanyola s’ha despenjat del seu pal mentre declarava l’ex-president Mas. Tot un símptoma, per aquells que vulguen veure senyals que els indiquen com aniran les coses. Per als que preferiu algun indici més seriós, només recordar que, en eixir de declarar, la multitud els ha rebut amb crits de “votarem“. Es pot dir més clar, però és molt difícil. De fort, ja ni en parlem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!