Des de la Plana

Josep Usó

26 d'octubre de 2016
0 comentaris

Maneres de veure-ho.

Admiral_Kuznetsov_aircraft_carrier-604x270 (còpia)

Avui està previst que tres vaixells dels que acompanyen el portaavions nuclear rus Almirall Kuznetsov s’aprovisionen de combustible, aigua i queviures al port de Ceuta. El cas és que des del 2011, més de seixanta vaixells de guerra russos s’hi han aprovisionat, a tocar de les bases de Gibraltar (Regne Unit) i Rota (EUA). Sembla que aquests vaixells van de camí cap a Siria, on podrien participar en els bombardejos sobre Alep.

El cas és que els aliats d’Espanya, la NATO, ja fa temps que estan molt emprenyats per aquesta actitud del govern espanyol. Però ara, quan la tensió entre Rússia i els EUA està pujant a compte de les actuacions d’uns i altres a Siria, aquesta mala maror també ho ha fet.

I és molt curiós com s’expliquen les coses a banda i banda. D’una banda, The Guardian publica un article força dur cap a l’Estat Espanyol, utilitzant l’expressió per referir-se’n, “actitud hipòcrita”. A banda d’esmentar que vaixells russos que ja van aprovisionar-se a Ceuta van participar en la ocupació de Crimea. A l’altra banda, El País, aquell diari tan simpàtic que s’ha encarregat de publicitar l’operació que farà president a Mariano Rajoy una altra vegada, destaca el fet que gràcies a que aquells vaixells han fet escala a Ceuta, hi han deixat uns bons beneficis. Al final, però, davant del que sembla un ultimàtum dels aliats de la NATO, acaben reconeixent que hauran de revocar el permís per al repostatge dels vaixells russos.

Realment, són dos punts de vista quasi antagònics, però indiquen fins a quin punt Espanya, ara mateix, és una anomalia que ja deu fer certa por, a aquells que figura que han de ser els qui la recolzen.

Per cert. Una bona explicació de la importància d’aquest aprovisionament, la dona V Partal en la aquest video.

En qualsevol cas, no és una mala notícia per als catalans. La gran responsabilitat de la gran nació amb el seu gran govern al capdavant i les seues grans instal·lacions fantàstiques, sembla que no agraden a qui els hauria d’agradar. I es veu que tot és per allò de “si no volen donar-nos Gibraltar, els passejarem pels morros a l’enemic. I ja s’ho veuran”. Molt típic i molt castís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!