Des de la Plana

Josep Usó

21 de setembre de 2016
0 comentaris

El PP vol contraatacar, però sense arguments.

foto_3063224-550x270

El PP ja ha anunciat que tractarà d’evitar de totes les maneres que puga el nou programa plurilingüe dinàmic que ha proposat la Conselleria d’Educació, Cultura, Investigació i Esport de la Generalitat Valenciana (quin nom més llarg). És curiós que ho vulguen fer justament ells, que s’han passat anys volent que tots els valencians, alumnes, pares o professors, fórem ben plurilingües. Fins i tot arribaren a contractar xinesos de veritat per ensenyar xinès als instituts (a pocs, perquè ja no els arribaven els diners). Qualsevol cosa menys afavorir el català, que és el que encara parlem uns quants valencians. I ara, quan sembla que es podrà millorar el coneixement de dues llengües oficials – castellà i català-  i alguna de forana – fonamentalment l’anglès-  va el PP i s’emprenya. Ja ho ha anunciat la senyora Bonig, que presentaran tot d’iniciatives, i fins i tot es manifestaran, en contra d’aquesta reforma que pretén millorar la immersió. I vol primar, segons ella, una llengua davant d’una altra. Si fora l’altra davant la una (no sé si m’explique) no diria res, com no ho ha dit en els més de vint anys de plom del govern del PP al País Valencià.

També és curiós que la senyora Bonig acuse tothom de sectari, d’adoctrinament, i de no sé quantes coses més. Això ella, que vol defensar un castellà que parla incorrectament, igual com ho fa amb el el català. D’altres llengües, ni les entén ni les parla. O que es preocupe tant de l’adoctrinament quan viu en un país que científicament està format fonamentalment per analfabets. I això és, en bona mesura culpa dels seus, que són qui l’han desgovernat tant de temps.

I no deixa de cridar l’atenció que, mentre cada dia van apareixent noves notícies sobre, la corrupció que ha imperat en els governs del PP des de fa anys, de fet des del ja desaparegut de la primera línia Eduardo Zaplana, no trobe res a dir sobre cap dels corruptes que anem descobrint dia rere dia. No. D’això no cal parlar-ne, no siga cosa. Millor tornar a l’imperialisme català, que només existeix en els caps interessats de cervells poc desenvolupats com el d’ella mateixa. No cal dir res del Corredor Mediterrani, ni de la manca d’inversions de l’Estat al País Valencià. Ni de les sis-centes escoles fetes per CIEGSA, que pel que es veu, han segut sis-centes estafes als valencians. No. Del que han furtat i no volem tornar, no cal parlar. Ni dels ex-alts càrrecs del seu partit que ja estan a la presó, tampoc.

Només veiem problemes en el fet que els xiquets i les xiquetes aprenguen a llegir i escriure en tres llengües. Però, ben mirat, a ella li ha de resultar un problema, si qualsevol valencià de quinze anys sap el doble de llengües que ella. O el triple o encara més. Cóm s’ho farà, aleshores, per fer-los creure les seues mentides? Si ara ja no pot, imagineu-vos si millora el nivell de coneixement dels valencians. Encara que siga poc, que al sindicat STEPV ja li ho sembla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!