Des de la Plana

Josep Usó

28 d'agost de 2016
0 comentaris

Ja tenen pacte. Però no els serveix de res.

20160828142833-604x270

Finalment, el PP i Ciudadanos han fet públic el seu pacte. Han calgut setmanes i mesos fins arribar a només tres dies del final del segon intent de Mariano Rajoy de continuar remenant les cireres sense tindre prou recolzament per fer-ho.

Justament avui Albert Rivera, que ja ha vist com de la primera a la segona entrega ha perdut el 20% dels seus escons, l’ha fet públic. I, com era d’esperar, poca cosa. A l’hora de la veritat, la  cosa es limita a donar el Sí a un personatge que presideix un partit – el propi partit-  imputat. Que una vegada ha donat el sí, li ha calgut alçar la veu per tal que el PP es dignés donar suport a un pacte amb unes condicions que ja eren res quan es plantejaren, però que encara s’han hagut de rebaixar. En resum, només seran imputats aquells que el PP decidesca que ho són, es veu que malgrat estiguen tancats a la presó i tot. I, això sí, es liquidaria el model d’immersió lingüística. Com a mostra del que hi ha de veres, només cal veure les cares d’Hernando i Girauta, “negociadors” del PP i Ciudadanos, respectivament. Pobre Girauta, tota la vida passant d’ací cap allà i ara que ja té una edat, es veu novament en fora de joc.

El veritable problema és que no han convençut ningú. Ningú, que ja és poca cosa. I clar. No els ixen els comptes. Igual el el 20 de desembre o el 26 de juny. I el dimecres, segon fracàs per a Mariano Rajoy i els seus acòlits. Senzillament, perdran la votació de la sessió d’investidura i el Rei, si ho estima oportú, haurà d’encarregar a algú altre que tracte de formar govern. Aquest altre només pot ser el PSOE, però tampoc podrà, perquè Podemos ni pot ni vol fer res per desallotjar l’actual ocupant de la Moncloa. Molt parlar, molt canvi, renovació, d’això i d’allò, però al final res de res. Es veu que ja els va bé com van les coses. I el PSOE no vol saber res del referèndum català. De manera que caldrà anar a tercera volta de les eleccions. Tindrà la gràcia que es batrà el rècord d’un any sense govern. Seria perfecte si se’ls fera retornar els sous, les despeses inútils per la seua culpa i se’ls prohibís tornar a presentar-se. Més que res, per incapaços.

No deixa de fer gràcia que Rajoy, Rivera i tots els consells d’administració d’empreses que ens maltracten tant com poden s’omplin la boca de “responsabilitat” per deixar manar al mateix que ens ha dut fins una situació de fallida absoluta en tots els fronts. Recorda aquella faula en la qual es vol deixar el llop com a vigilant del galliner. No és que el llop siga mala gent. És que ja se sap que farà de llop.

El més curiós de tot és que no veuen quin és el veritable problema. Ni els uns ni els altres. Si Catalunya se n’hagués anat ja, Espanya seria perfectament governable. Manaria el PP, amb la crossa de Ciudadanos i en paus. Però amb Catalunya no els ixen els comptes. Ni els eixiran per Nadal, tampoc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!