Des de la Plana

Josep Usó

28 d'abril de 2016
0 comentaris

Com s’incentiva l’abstenció. I a qui li interessa.

congreso_vacio_infosensible

S’ha acabat el bròquil i cal anar a noves eleccions. Els tres partits que tenien possibilitats de fer fora el govern del PP, el que, segurament, serà el més corrupte de tots els que hi ha hagut des que tenim democràcia després de la mort del dictador Franco, han fracassat estrepitosament. El govern s’ha mantingut en funcions, ha continuat fent com si res i la presumpta oposició no ha segut capaç de res. Ni tan sols de fer-los complir mínimament la llei i obligar-los a rendir comptes davant del Parlament.

I ara, a finals de juny, novament a votar. I tothom sap que els votants d’esquerra són els qui primer s’abstenen. De manera que a la dreta, als qui ara mateix estan en funcions, els interessa que l’abstenció augmente. Ells se suposa que tenen un sol de 7000000 de votants (que costa de creure, que hi haja tants incauts) que els votaran passe el que passe. Per tant, si hi ha més abstenció perquè els autoanomenats líders dels anomenats partits renovadors o d’esquerres han resultat uns ineptes prepotents, pot ser que el PP torne a guanyar. O que en tinga prou amb la crossa de Ciudadanos. I aleshores, ens trobariem en el pitjor escenari possible. Els mateixos que ens han estat robant sense vergonya, continuarien manant.

I com es fa, per augmentar l’abstenció? Evidentment, cal escampar la idea que no cal anar a votar, que tots són iguals. I això, justament, és el que es fa des de molts mitjans de comunicació. Però amb sutilesa. Para que se consiga el efecto sin que se note el cuidado, que diria aquell servent de Felipe V. El mateix fant els mitjans del regne del seu descendent, Felipe VI. Només cal escampar algunes notícies que, certament, resulten ofensives, però que aconsegueixen que el personal es desmotive i no vaja a votar. Especialment, aquells que tenen consciència. Els que voten PP passe el que passe, aquests ja ho enetenen, que cal que els governants ens roben. tal i com ells diuen, “qualsevol altre faria el mateix, que tots són iguals”. I no. Tots aiguals, no ho són. Si jo fora diputat de segons quinpartit, renunciaria al sou i al mòbil. Al capdavall, si tens ofici només cal tornar a la feina.

EFE. Levante. La voz de Galícia. Diario Crítico

I així tots el que vulgueu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!