Des de la Plana

Josep Usó

14 de febrer de 2016
0 comentaris

Aguirre.

esperanzaaguirreAquest diumenge, mentre ací estàvem de dol per la mort de Muriel Casals, a Madrid ha passat una cosa sorprenent. Ha dimitit del seu càrrec la presidenta del PP d’allà. Esperanza Aguirre Gil de Biedma. I diu que ho fa perquè, malgrat que ella no s’ha endut res que no fóra seu, la corrupció els mata a tots.

També pot ser que haja influït en la seua decisió el fet que han començat els escorcolls de la policia en la seu del seu partit, el mític edifici del carrer Génova número 13. El mateix edifici que sembla que es va construir, al menys en part, amb diners negres. I on ella té el seu despatx.

És curiós que dimitisca ara i que afirme, de bestreta, que hi ha molta corrupció però que ella no ha tocat ni un euro. Ni un. No sé jo si ara, el president del seu partit també s’afanyarà a atorgar-li un càrrec al Senado, on podria compartir amagatall segur amb una altra dona que tampoc s’ha endut res de ningú, però que tots els qui la envoltaven, tots, estan ara mateix “investigats”: la inefable Rita Barberá.

Sembla clar que al PP, com més s’escarba, més porqueria ix. I cada vegada, els qui han d’anar deixant el càrrec són de més amunt en l’escalafó. Espere que al final, la Justícia arribe fins les darreres conseqüències i tots aquells qui s’han aprofitat del seu càrrec o la seua posició prop del poder per robar als ciutadans paguen pels seus delictes. I en aquest pagament, incloc retornar tot allò robat. Perquè no eren diners: era la salut dels ciutadans, les pensions dels jubilats, les escoles dels nostres fills, els ajuts del dependents i la manca d’estructures bàsiques que ofeguen la nostra economia. Era això i més. Com l’insult gratuït a tots aquells que no pensem com ells. I el menyspreu.

Cada vegada, la posició del qui encara fa de President del Govern d’Espanya és més insostenible. D’ací a poc, ja no li quedarà cap peça per sacrificar. Estaran totes investigades o, tal vegada, ja empresonades. Sembla que els va arribant l’hora de rendir comptes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!