Des de la Plana

Josep Usó

6 de febrer de 2016
1 comentari

La carta.

images

Un familiar proper fa molts anys que està jubilat. Malauradament, ara està molt malalt i necessita tantes atencions que fa anys que està ingressat a un centre per a persones grans. Des que es va tramitar el seu expedient de dependència fins que li van concedir una plaça concertada van passar quasi tres anys. Casualitats de la vida, li la van concedir tot just al mig de la campanya electoral del maig del 2015. Afortunadament, entre els seus recursos i els de la família, li vam poder pagar les despeses derivades de la seua malaltia al llarg d’aquells mesos de tràmits inacabables.

El cas és que ara l’home ha rebut una carta del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

La carta té dos fulls. En un d’ells hi ha el valor de la seua pensió de l’any 2015 i el valor de la “revalorització” per al 2016. En l’altre, escrit en castellà per una banda i en un català ple d’incorreccions per l’altre, es diuen coses com ara:

Amb el retorn d’Espanya al creixement econòmic i la creació d’ocupació (hi diu faena, segurament perquè qui l’ha escrita no en sap més) anem superant una de les crisis més grans de la nostra història democràtica. Al llarg d’aquests anys, hem aconseguit evitar el rescat de l’economia, hem posat en ordre els comptes públics i, el més important hem tornat a créixer i a crear ocupació, la millor forma de garantir que la recuperació arriba a totes les cases.

Més endavant afirma que s’han recuperat més d’un milió de llocs de treball destruïts per la crisi, que els pensionistes tenen molt a dir en aquesta història de superació pel seu suport a les famílies. I per això, dóna les gràcies (als pensionistes).

Ja per entrar en detalls informa que el 2016, atenent a a situació econòmica actual i en aplicació de la llei, s’ha establert un augment per a totes les pensions d’un 0,25%. (Sí, si, tal i com ho han llegit. D’un 0,25%. En el cas concret del meu familiar, això suposa una pujada d’1,81 euros més al mes. Poca broma).

Aclareix la carta que és una pujada moderada i acaba fent una mica de publicitat de la Seguretat Social i convidant el meu familiar a visitar la web Tu Seguridad Social, que allà hi haurà informació a dojo.

Cal fer esment que la carta, que s’ha enviat per correu ordinari té dos fulls que estan impresos amb quatricomia (per tal que els colors de l’escut de l’Estat queden ben bonics i la signatura de qui l’envia amb blau. Així sembla que és una carta personalitzada i no una simple còpia). La impressió amb quatre colors és molt més cara que amb només una tinta. Segurament, la carta en si, ja haurà costat més d’un euro.

I la signa una tal Fátima Báñez García, que s’autoqualifica de Ministra de Empleo y Seguridad Social.

Em crida l’atenció que en tota la carta no diga res sobre el saqueig de la guardiola de les pensions. Ni tampoc sobre l’enquesta de població activa, segons la qual, ara hi ha menys persones treballant a l’Estat Espanyol que uns anys enrere. Ni tampoc que faça esment a cap dels casos de corrupció i saqueig generalitzat en els quals estan implicats membres de tot nivell del PP, partit pel qual aquesta senyora fa de Ministra. Ni tan sols diu res de la intervenció providencial de la Virgen del Rocío, en la recuperació de l’economia. Es veu que tots els mèrits, ara se’ls vol apropiar la Ministra.

També em sobta que, havent quedat el govern al qual pertany aquesta senyora amb només 123 diputats sobre un total de 350 des de les eleccions del passat 20 de desembre, el Parlament els deixe continuar en el seu lloc com si encara tingueren la majoria absoluta que ja no tenen.

Per cert, que la carta està datada del 4 de gener passat. Vull pensar jo que aquesta prestesa en fer arribar tan bones novetats als jubilats indica que a Correus també estan tan d’enhorabona com a la resta del país, gràcies a l’actuació de personatges com la signant d’aquesta carta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!