Des de la Plana

Josep Usó

3 de febrer de 2016
0 comentaris

Rita també. Però no només.

americas-cup-in-valenciaimages

Ara ja sembla fora de qualsevol dubte. Després de la caiguda d’Alfonso Rus, de Màximo Caturla, de tot el grup municipal del PP a la ciutat de València, i de tants i tants personatges del PP investigats (abans implicats) per corrupció, blanquejament de capitals, apropiació indeguda, falsedat documental, etc, etc. Està clar que Rita Barberà també caurà. Fins i tot des del seu propi partit, li demanen que done explicacions.

Però li ho demanen ara. Justament ara, que tot el PP valencià ha quedat com una colla de vulgars delinqüents. Fins i tot, la inefable Isabel Bonig pretén refundar el partit i fins i tot amb unes altres sigles.

Està clar que Rita Barberà ha abusat molt i molt del seu càrrec. I que ha fet molt de mal a molta gent. Com a exemple, només cal recordar el barri del Cabanyal, a València.

Però ni de bon tros és la única. Perquè més enllà del PP de València, amb totes les seues ramificacions i casos per Castelló, per Alacant i demés, hem de recordar sempre que en tots aquests anys, des del començament sinó d’abans i tot, el PP valencià s’ha limitat a ofrenar glòries a Espanya. Recordem, a tall d’exemple, quan es va concedir a València l’organització de la Copa Amèrica. Rita botava d’alegria, però JM Aznar també ho feia. I jo encara no sé a què venia tanta joia, perquè per les mateixes dates, es va perdre la carrera per tindre a Catalunya el nou reactor de fusió d’abast mundial, que se’n va anar al sud de França. Aquest projecte garantia treball per a milers de físics al llarg de decennis. I, per descomptat, inversions en investigació multimilionàries al llarg de tots aquests decennis. De la mateixa manera que li passa a Suïssa amb el CERN, que és de tots però està a Ginebra. La Copa Amèrica ja es veu el que ens ha dut: un gran bony a València, però també un bon enllaç amb el cas Noos, que ja puja més amunt de Rita. De la resta, runa i ferralla. Res més.

I a Madrid, no cal parlar-ne, que la mà dreta d’Esperanza Aguirre es veu que era un dels caps d’una altra trama de corrupció. Per no parlar del cas Bárcenas, que afecta a tants alts càrrecs que seria interessant demanar-se si n’hi ha algú fora de tota sospita.

Vull dir jo que ara sembla que el PP valencià era el més corrupte de tots. Fins i tot pot semblar que siga l’únic corrupte. I no. Està completament podrit, això està fora de dubte; però no menys que la resta del partit. I em fa l’efecte que algú pretén ara carregar tots els neulers als corruptes del PP valencià. Possiblement, per tractar d’escapolir-se ell mateix.

Per acabar-ho d’adobar, només faltava escoltar les gravacions en les quals els “barons” del PSOE proposaven deixar continuar manant als mateixos personatges que encara manen (en funcions) per evitar pactar amb els independentistes. Per a uns personatges que prefereixen continuar amb el femer infinit que va eixint a partir de l’actuació de la Justícia en lloc de fer net, no se m’acut cap paraula amable. Cap ni una. Espere que al seu partit també facen net, que segur que no són només els ERE d’Andalusia. Amb fer públic quants d’aquests “barons” cobren per ser de consells d’administració d’empreses i a canvi de què han aconseguit aquesta prebenda, pot ser n’hi hauria prou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!