Des de la Plana

Josep Usó

30 de setembre de 2015
2 comentaris

Per què?

que-del-Pablo-Iglesias-Anticapitalista_ARAIMA20141018_0112_45MonicaOltra25092015-1

Mònica Oltra ha reiterat la seva intenció d’apostar per “una plataforma amplia” que incloga Podemos de cara a les imminents eleccions generals espanyoles.

La notícia em crida l’atenció perquè arriba després que els simpatitzants de la coalició Compromís rebutjaren tal coalició en una consulta no vinculant. Que els militants del Bloc (una de les potes de Compromís) també el rebutjaren. Com ho han fet els independents de Gent de Compromís.

I també després que el actual cap de Podemos, que hi va arribar com si fóra el salvador de tot plegat, haja fet una campanya terriblement demagògica a les eleccions catalanes del diumenge passat. El problema per a la coalició de Catalunya ha segut que els possibles votants s’han sentit ofesos (i amb raó) per un individu que s’ha permès dir-los als catalans d’origen andalús o extremeny, que no són tan catalans com els altres. I el resultat ha segut que la coalició entre IC i Podemos ha perdut dos diputats respecte als que tenia només IC fa quatre anys. I va el cap de Podemos, que en campanya va voler monopolitzar tot el protagonisme, com si fóra el nou Messies, no apareix a valorar la derrota. Ja des de Madrid, segurament l’únic important per a ell, va i diu que el País (Catalunya) no ha entès el seu missatge.

Doncs això. Amb tots aquests antecedents, em sorprèn que Mònica Oltra, que sap millor que ningú quan ha costat bastir una organització de l’abast de Compromís, vulga subordinar-la a una plataforma liderada per una persona amb les pretensions de Pablo Iglesias. Especialment, perquè les expectatives de vot de Podemos de cara a les properes eleccions espanyoles sembla que van de cap a caiguda. Al capdavall, ha canviat massa d’opinió en temes molt importants en massa poc temps. Des del dret a decidir a la llengua. Des de la seva radicalitat a la genuflexió davant del Rei Borbó. Massa canvis.

No entenc jo la fixació de Mònica Oltra per aquesta coalició. Però molt em tem que, si es porta endavant, Compromís perdrà més del que té ara. Que no és gaire; però és tot el que tenim. I ha costat molts anys i molts esforços aconseguir-ho.

  1. Totalment d’acord.
    És molt important tenir una veu valenciana a Madrid.
    És curiós que molta gent no veu problema a anar amb partits espanyols i en canvi anar amb partits catalans/balears provoca tants problemes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!