Des de la Plana

Josep Usó

23 de gener de 2015
0 comentaris

Han tret el Sant Cristo gros.

 

thumb_474__4Ja han tornat a traure el Sant Cristo Gros. Aznar, José Maria Aznar, el qui fou president del Govern Espanyol quan es va covar la terrible bombolla immobiliària que ens ha acabat enfonsant. El qui ara treballa com “assessor” d’Endesa, una de les companyies a les quals va afavorir descaradament quan manava. El marit d’Ana Botella, encara alcaldessa de Madrid. La del ridícul de l’Olimpiada del 2020 o responsable del desastre del Madrid Arena. El mateix Aznar que ara és investigat per estafar Hisenda amb la seva empresa Famaztella (dedicada a gestionar els ingressos de les conferències que fan els seus membres, que són el propi matrimoni).

Doncs aquest personatge, amb aquest currículum tan poc envejable ara ha intervingut novament per tractar d’aturar el procés d’independència de Catalunya.

Les seves propostes, com no podien ser menys, són ambicioses. Proposa aturar el sobiranisme que vol trencar Espanya (la mateixa que ell s’ha venut a canvi del càrrec d’Endesa), lluitar contra el populisme (ell, que com els seus du anys i panys prometent l’eixida d’una crisi infinita) i també la necessitat que el PP recupere el “pols” dels seus votants.

De passada, també esmenta la corrupció i diu que “s’hauria de lluitar en contra d’ella.

Probablement l’home no dóna per a més i no s’en recorda que ell va ser el gestor de la immensa mentida de l’11M (que el va fer fora del Govern) ni de què com a president de la FAES, una fundació que és generosament subvencionada pels mateixos empresaris que han finançat a tota la colla de corruptes que composen, ara mateix, la cúpula del seu partit, és un dels responsables de totes les iniciatives manifestament injustes en contra de tots aquells que no siguen o no pensen com ell. Des dels catalans, valencians, mallorquins o habitants de la Franja, que sóm culpables només per parlar una altra llengua, fins als immigrants que han de suportar la vergonya i la injustícia de la tanca de Ceuta i Melilla. De la nefasta nova llei d’educació, pensada només per afavorir als universalment desprestigiats col·legis privats espanyols, fins el desmantellament de la investigació en tota Espanya. Des de forçar a l’exili a tants i tants joves investigadors fins afirmar que se’n van “per viure aventures”. Des de tractar de liquidar (per vendre-la a quatre amics la Sanitat Pública al desastre de la gestió de l’Ébola. Des de la llei mordassa, que pretén forçar a callar als qui són maltractats injustament per un estat sense ètica ni vergonya fins al balafiament en material bèl·lic absolutament inútil. D’aquesta darrera faceta ell n’és el responsable directe d’una bona part. I, només a tall d’exemple, cal recordar que un projecte de submarí desenvolupat per l’empresa Navantia (netament espanyola) ha costat milers de milions d’euros i no pot ni tan sols surar. S’enfonsa una sola vegada i per sempre, com el del monòleg de Gila.

Ara diu que vol fer una gran manifestació en contra del sobiranisme. Ara. Quan encara ningú, des del seu partit, ha donat cap explicació sobre els sobres de la comptabilitat b del seu partit. Quan estan a punt d’aprovar la cadena perpètua (per als altres) però alliberen al tresorer del seu propi partit a canvi d’una fiança del 0,5% del que ha furtat. Ara vol parlar d’ètica, de moral i de patriotisme. Ell. Ell que és incapaç de pronunciar dues frases intel·ligibles en castellà, que és la única llengua que diu que entén. Au, vinga! Només cal que mireu qui envolta al personatge.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!