Des de la Plana

Josep Usó

24 d'octubre de 2014
0 comentaris

Legislar sense saber.

Com es veu que no tenen res millor que fer, ara els membres del “Govern Valencià” van a fer una nova llei “De senyes d’identitat valencianes”. Ells, van a fer això!

I aquesta llei, en la qual ja han anant treballant d’un temps ençà, han anat incloent-hi senyes identitàries tan nostrades com el bou per la vila. El parany es veu que no, perquè des de la Unió Europea els han dit que no. Però s’han deixat tota mena de senyes d’aquelles que si vas a fer una “llei de senyes d’identitat valenciana” doncs no pots. Per exemple: La paella. Sí, sí, com ho llegiu. Se l’han deixada i han hagut de fer esborranys i més esborranys. I la fideuà, també, que diu que han hagut de fer més d’un esborrany. Però no patiu, que ells ja saben el que es fan.

Resulta que ara han decidit, en contra de tot el món, que el valencià (la llengua) és una llengua que prové de l’iber i que és una senya d’identitat dels valencians. De fet, diuen ells, que no la parlen mai, “la principal senya d’identitat”. Per descomptat, no té res a veure amb el Català. Encara que el cognom de la Consellera d’Educació, siga justament Català.

De la mateixa manera, i amb la mateixa supèrbia i prepotència, podrien legislar en contra de qualsevol altra cosa. O a favor. I així, el País Valencià podria ser l’únic territori de l’Univers en el qual no fos vàlida, per exemple, la llei de la gravetat universal. Què més dóna, que totes les universitats del món estiguen d’acord? El principal és que als valencians ens respecten les senyes d’identitat pròpies. Ells ho escriuen al seu Diario Oficial de la Generalidad Valenciana i ja val. O no? Què n’han de dir, peersonatges com Newton, Einstein, Maxwell o Planck? Son valencians? No. Doncs s’ha acabat la discussió.

Fixeu-vos que quan tot el món està convençut que el valencià és aquella persona que viu en un territori governat per una colla d’imputats que furten tot el que es pot i que encara no han anat a la presó, ells ens ensenyen quan equivocats està, aquest món. Som l’únic poble del món que encara parla l’Iber. I no deuen anar molt desencaminats, perquè si escolteu parlar valencià al President Fabra, segur que no entendreu res de res. No patiu. Quan parla castellà tampoc se l’entén. És que no dóna per a més.

Quan tots pensem (vull dir tot el món que pensem alguna vegada) que un trenta per cent d’atur és una barbaritat, ells estan preocupats per si els catalans ens furten una senya d’identitat. Ara; han d’esmenar perquè s’havien deixat la paella. Us imagineu que la patenten els xinesos?

Només a tall d’exemple, son una gent tan intel·ligent i tan tolerant que per al nou d’octubre emparen una manifestació nazi. I que es vanten d’haver construït el més gran conjunt del món d’obres faraòniques, inútils, caríssimes i amb sobre-costs astronòmics. En canvi, no aclareixen res sobre les enormes despeses de la “caixa opaca” per a “representacions”. Ni sobre els malbarataments de quan la visita del Papa, ni sobre les vergonyes dels imputats parlamentaris valencians. No. D’això no en parlen, que no és interessant ni important.

Per no fer-ho més llarg. Mentre la merda els va ofegant, ells segueixen destruint tot el que poden. És la política de terra cremada. El seu problema és que la merda els ofegarà. Inevitablement. I ja no podran fer més mal.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!