Des de la Plana

Josep Usó

25 de setembre de 2014
0 comentaris

Quina sort tenim els valencians.

Els valencians estem de sort. El «nostre President», l’inefable Alberto Fabra, ens ha promés en seu parlamentària (la valenciana) que ens abaixarà els impostos. L’hauríem de lloar i tornar-lo a votar en les ja properes eleccions autonòmiques que estan a tan sols vuit mesos en el temps, gairebé dia per dia?

No. Això no ho podrà fer ningú. Ni els seus més ferms partidaris, en el supòsit que en tinga algun, el podrà tornar a votar. És una contradicció. Com a molt, el podrien votar. Però per primera vegada. Perquè per ocupar el càrrec que ara mateix ocupa, no l’ha votat ningú. Ell és, senzillament, el substitut que designà el Partit (el Popular, és clar) per substituir un president nefast, corrupte, inútil i balafiador com fou Francisco Camps (El Curita, que li deia el Bigotes). Aquest senyor va haver de plegar després d’haver estat jutjat i absolt en un judici espectacular que va parodiar Xavi Castillo i que va posar en evidència fins a quin punt les institucions valencianes estaven (i estan) fins a dalt de corrupció de tota mena. Aleshores, el Partit (Popular, per descomptat) va triar a qui aleshores era alcalde de Castelló per al càrrec de «President». Possiblement, perquè ningú més volia fer-se càrrec d’una trona sense contingut, prestigi ni possibilitat de maniobra ni influència. Així de clar. No l’ha votat ningú, a aquest senyor. L’han posat a dit.

Però ara, passem a coses més serioses. Diu que ens abaixarà els impostos, als valencians. I segurament, pretén que ens el creguem. De la mateixa manera que quan es va entestar en tancar Canal9, va arribar a afirmar que ho feia «per no haver de tancar escoles o hospitals». La seua credibilitat es veu en aquest sentit avalada pel fet que, des d’aleshores, en només un curs escolar, ha tancat més de cent setanta línies escolars (quasi totes en valencià) i manté els serveis sanitaris amb llits buits a gairebé tots els hospitals públics. Dit d’una altra manera. Si encara no fa un any ens va mentir com un «bellaco», que diria ell que només parla castellà i el parla com el parla, per què l’hauríem de creure ara? Si és un mentider, mentirós que en diem els valencians, ho és i en paus.

De fet, la seua actuació més visible fou el tancament de Canal9, però també ha hagut de certificar la defunció del Banc de València, de Bancaixa, de la CAM i de les caixes rurals valencianes, ara englobades en el Grupo Cajamar que ningú sabem d’on és, però valencià ja es veu que no. Així, ens ha deixat sense bancs ni caixes pròpies.

I també és el qui ha continuat sense mamprendre cap acció per a construir, o reclamar amb fermesa, cap mena d’infraestructura sense les quals la indústria, l’agricultura i el comerç valencians no podran sobreviure.

Però no només. Manté en el seu càrrec a una consellera d’Educació, Maria José Català Verdet, que és qui ha aconseguit implantar la primera la LOMCE, la llei d’educació del ministre Wert (ex-tertulià d’Intereconomia com a mèrit principal per a posar al seu currículum). Per aconseguir-ho, ha fet començar el curs el 3 de setembre, sense tindre res preparat ni temps per a fer-ho i amb una calor que era d’escàndol. Quan va haver de donar explicacions perquè tenia el país encès de manifestacions, va afirmar que la Conselleria no es responsable de la climatologia. (Perquè tampoc sap que la meteorologia i la climatologia no son el mateix)D’aquesta dona, dos detalls: és aquella que en un congrés del Partit (Popular, per descomptat) es va disculpar «porque tiene el defecto de que es valencianoparlante y cuando se descuida cambia de lengua. Si no me entendeis, avisadme». I l’altra. És la qui manté una línia en castellà amb un alumne i en tanca més de cent cinquanta amb demanda en valencià. I això, al temps que eixampla el concert educatiu a tota mena de centres privats, inclosos els que pertanyen a Sectes com ara l’Opus Dei.

Total, i per acabar prompte. Que ha dit el senyor Alberto Fabra que ens abaixarà els impostos. Però també ha demanat un millor finançament. Una cosa darrere de l’altra. Sense cap complex. I això li ho demana a un president Rajoy, que ni es dignarà a dir-li que no a través d’un plasma. De fet, és qui ha agraciat a tots, valencians i no valencians, a pagar el desgavell del CASTOR del senyor Pérez (Florentino) que estava clar de bon començament que només era per finançar la seua enfonsada ACS.

Ara mateix, gràcies a molts anys de personatges com aquest Alberto Fabra, l’altre Fabra (Carlos) que encara no se sap si entrarà o no a la presó, Rita Barberá, responsable del desgavell de l’ajuntament de València, Francisco Camps, ja esmentat que enfonsà les finances amb una obra faraònica com la Ciutat de las Artes y las Ciencias i els seus voltants, Sonia Castedo o José Joaquín Ripoll a Alacant, o tots els implicats en la trama de TRAGSA a València, o rafael Blasco, ara imputat (després d’un historial de trenta anys al poder sense cap complexe i amb alguna cosa més que sospites) res menys que per furtar els diners e les ONG destinats a ajudar els més desafavorits del «Tercer Món», o l’ex- conseller Cotino, responsable en el seu moment del desastre del Metro de València en el 2005 (quaranta-tres morts i cap responsable, de moment) que ara resulta que és propietari, amb la família, d’una trama de geriàtrics que es beneficien il·legalment dels ajuts públics que ell i els seus amics adjudiquen, o…

És que al País Valencià, sí que som els millors en alguna cosa. En corrupció estem quasi al capdamunt. I en nyaps. I en ofrenar glòries a una Espanya que se’n re-fot, de nosaltres. De fet, fa el que pot per escanyar-nos. Amb la inestimable col·laboració dels nostres selectes governants sangonera.

Ara que per fi plou, espere que ‘aigua s’enduga tot el tarquim a la mar, que tot s’ho empassa. Malauradament, augmentarem molt la contaminació dels oceans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!