Des de la Plana

Josep Usó

24 d'agost de 2014
0 comentaris

ja s’escalfen els motors.

rita-lleva-2Aquesta que anem a començar és la darrera setmana d’agost. Només falten dihuit dies per a la Diada i setanta-set per al nou de novembre. És doncs, normal, que es comencen a escalfar els motors de cara ala darrers i frenètics dies que ens esperen a tots plegats. D’una banda, els assatjos de les V fetes a tot el món es succeeixen, barrejats amb els murals que demanen a personalitats (importants i amb poder real de decissió) que es mullen a favor d’una iniciativa democràtica com n’hi ha poques, ara mateix.

Però a l’altra banda, també escalfen els motors. Com el cas Pujol, malgrat que és de l’únic que parlen, ja no els dona per a més, ara ja busquen “armes secretes”. Manos Limpias, una organització que es defineix coma a “sindicat”, que és d’extrema dreta i que també té membres destacats de la direcció propers a casos de corrupció, amenaça gairebé tothom amb demandes per “sedició”. Les declaracions de personatges més o menys importants o pintorescos, es succeeixen. I La Razón, el diari que edita Planeta i que té com a director a un personatge de la talla de Francisco Marhuenda s’ha despenjat amb una portada digna d’admiració. El problema d’aquestes actuacions és que, quan es toleren moltes vegades seguides, després resulta molt difícil aconseguir que els professionals de veritat que hi ha a la empresa (que m’imagine que hi són), puguen arribar a escriure un diari normal. Però m’imagine que al senyor editor, el que de veritat li importa no és la veritat; ni tal sols vendre diaris, que es veu que no en ven gaires. L’únic objectiu és tractar de crear fantasmes, per si algun lector molt despistat s’ho creu i, de passada, per tractar de fer passar altres diaris amb la mateixa manera de pensar per mitjans seriosos de comunicació. En aquest cas, la resposta ha estat a les xarxes socials.

En qualsevol cas, una notícia real. L’alcaldessa de València, Rita Barberà Nolla, ha fet retirar dels baixos de l’ajuntament que governa des de fa vint-i-tres anys, el seu cotxe particular. Que duia allà aparcat vint-i-tres anys. Es veu que ja tenia les rodes desinflades i molts, molta pols. Pense jo si ja anirà veient que haurà de canviar de domicili a partir de l’any que ve o si és que té por que algun trabucaire despistat li’l ataque.

I informa El País, un altre mitjà d’informació general publicat a Madrid, que Rajoy, Mariano) i Merkel (Angela) han coincidit a Santiago per pactar el repartiment de càrrecs en la UE. I ho ilustra amb una foto de tots dos passejant pel camp. I fent com que xerren. Això és més improbable, perquè Rajoy només parla castellà d’aquesta manera que el parla ell; i Angela Merkel no em consta que parle castellà. Si així és com es “reparteixen els càrrecs a la UE”, estem apanyats. Nosaltres i Alemanya també.

Però, si llegiu l’article senceer, ja veureu com sembla destil·lar una preparació al “ens anem a quedar sense res, però ho seguirem intentant”. Tot i que pot ser una interpretació meua.

Res més, dihuit dies, queden per a la V.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!