Des de la Plana

Josep Usó

20 d'agost de 2014
0 comentaris

Preocupats pel futur, ens diuen que estan.

Futur

Diuen els qui ens governen (malament però ens governen i així ens va) que estan molt preocupats pel futur. I també afirmen que estan treballant per tal que aquest futur ens siga plaent i propici. Per dir-ho clar i ras: diuen que fan tot el que poden per tal que el futur, el nostre, siga pròsper.

Mentre, l’atur no acaba de baixar. Certament, els darrers mesos ha baixat, però a base de contractes precaris per al sector turístic. I, a banda, com a conseqüència de les sancions europees (i americanes) a Rússia, les exportacions de menjar europeu allà s’han estroncat completament. Això suposa moltes pèrdues: hi ha un percentatge altíssim de carn, i un percentatge prou elevat de tota mena de fruites i verdures. Que a més, per al cas que ens afecta als valencians i catalans, és encara més greu, perquè moltes exportacions es fan indirectament a través de altres països europeus.

Evidentment, la Unió Europea ha anunciat mesures d’ajut, però especialment els valencians ja sabem que ací no ens arribarà gairebé res. A més a més, ara s’anuncia que Rússia està pensant en ampliar el boicot als cotxes, també. I això es veu que per a la Ford de València suposaria un gran daltabaix. Per a la Ford en general no, perquè tenen fàbriques a Rússia i aquestes no es veurien afectades pel boicot.

Com resulta que el senyor ministre d’Educación, Cultura y Deporte, l’inefable senyor Wert (el mateix que sembla disposat a finançar la fundación Blas Piñar) ha decidit que el curs el començaran tots els estudiants el 3 de setembre, ara els industrials del turisme ja estan comprovant que el mes de setembre serà molt fluix, perquè és realment difícil imaginar-se una família de vacances sense fills entre 3 i 18 anys. I com el gran impuls del turisme el donava el “turisme d’interior”…

A més, tenim el virus Ébola, que a Espanya ja ha mort a una persona, que ha donat diferents alarmes, per exemple a Alacant o a Bilbao. Per cert; que el pacient hospitalitzat a Bilbao no tenia Ébola, tampoc. Només tenia malària. El que al País Valencià coneixen els vells com a “Terciana”. I que tampoc té vacuna, ara per ara.

El doctor Santiago Grisolia, important bioquímic valencià i president del Consell valencià de Cultura, ja ha anunciat que un sol cas d’Ébola espantarà els turistes per molt i molt de temps. I ha afegit que el sector turístic és l’únic que manté la precària ocupació que ara mateix hi ha al País Valencià.

Però vostès estaran pensant que m’he despistat. Que he anunciat que els qui ens governen treballen per la millora del nostre futur i després només he anat donant notícies que res tenen a veure amb els qui ens governen (malament, torne a dir-ho). Doncs no. Estan molt i molt preocupats pel futur. Tant és així que ara el PP està completament decidit a tirar endavant el seu projecte per tel que siga anomenat alcalde el cap de la llista més votada encara que no guanye les eleccions municipals. Així ho explica El País en la seua edició d’avui.

No em negaran que els polítics del PP estan molt i molt preocupats pel futur. Pel seu futur, ara que ja comencen a veure que no en tenen.

Només espere que els ciutadans bufen, tal i com va fer el llop en el conte dels tres porquets. I un vent molt fort els escombre de totes les institucions que destrossen, empastifen i embruteixen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!