Des de la Plana

Josep Usó

16 de maig de 2014
Sense categoria
0 comentaris

Ho he descobert!

He descobert tota la veritat sobre el candidat del PP a les eleccions europees.

La campanya electora està en marxa. I sense massa ganes, al menys per part dels partits que ells mateixos anomenen “grans”. De moment, al menys per ací pel País Valencià, tanques publicitàries, retrats penjats a les faroles i poca cosa més.
Bé. Entre les poques coses noves, estan els cartells de “ciudadanos”, de color carabassa (ells preferirien taronja, però son de color carabassa) i una frase: “la fuerza de la unión”. I jo pense que si això vol ser un missatge engrescador, aquesta gent és molt rara. Qui poden animar, amb una neciesa com aquesta. Quina unión? La bancària? La de las flechas? La europea? La de las lenguas? Disculpeu que me n’haja passat al castellà, però és que “ciudadanos” tot ens ho escriu així. És la diglòssia.
Però no. El que he descobert és molt més important. Perquè els cartells del partit popular, d’ara endavant el PP, criden l’atenció. Tots blaus. Menys un missatge en blanc que també… “el que està en joc és el futur”. Aquests, de tant en tant, sí que l’escriuen en català. I jo he pensat que sí. Que el seu futur està en joc. I molt. Que en això tenen raó. El cartell, però massa blau. Tot blau. Fins i tot el retrat del candidat, tan a penes es distingeix, blau sobre fons blau.
I jo ja fa dies que me’l mire i pense:
Qui deu ser, aquest home? Perquè és un home. Se sap perque du barba i no és pintada, com la de Conchita Wurst. I ulleres. També du ulleres. I tot blau. I jo, vinga a pensar a pensar. Fins que avui ho he esbrinat.
Penseu una mica. És de color blau (perquè es veu que, en realitat ells no volien fer el cartell blau, però ho havien de fer pel color del candidat). Reprenc el fil, que us perdreu.
El candidat és de color blau. Du barba. És un home, però no en sabem la mida, perquè ja se sap que en els cartells es pot ampliar tant com es vulga. A més, està gros. Anava a dir grosset, però no. Amb bona panxa, que s’endevina en la imatge, cap a la banda de baix. Les ulleres em despistaven, però de sobte ho he sabut.
És el Gran Barrufet!
Però hi ha dues coses que no acabe de veure clares. O tres. No du barret. però és que aquest hauria de ser roig. I el gran barrufet sempre el porta posat. A més, la barba hauria de ser blava. Com el missatge espantat que té a la banda de baix. Recordeu que està en joc el (seu) futur.
I hi ha una altra cosa que també m’escama. El gran barrufet és molt intel·ligent. Segurament mai hauria triat un missatge com aquest. I també està ple de bonhomia. En canvi, el candidat (recordeu que no figura le seu nom, als cartells. O al menys, jo no l’he vist) fa una cara de mala llet que tira d’esquena.

I així he arribat a la fi del meu raonament de detectiu afeccionat. A saber.
Com el futur (el seu especialment) el tenen en joc, el PP ha triat un candidat imbatible. El Gran Barrufet. Però, per alguna raó que desconec, els han estafat i els han encolomat un impostor. Que a més ha de ser curt de vista, perquè du ulleres. I no s’han adonat del fet.
Amb tant com s’ha escarrassat el partit per trobar un candidat, que es veu que no en trobaven cap de prou bo, i ara resulta que els han donat gat per llebre.
Penseu que els ho hauria d’advertir? És que estic patint, perquè em fan una mica de pena, amb tant de blau i es veu que és tot de mentida…

PS. Els barrufets tenen una cua molt bufona; però com el retrat és de cara, no sé si la té o no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!