Jordi Mayoral

El bloc de Jordi Mayoral

12 d'octubre de 2014
0 comentaris

Tàrrega us espera

De debò, aneu-hi, visiteu la Fira Tàrrega, descobriu-la o redescobriu-la si ja hi heu estat. Sabeu de què va, oi? És la mostra de teatre, fonamentalment al carrer, més interessant del país. Una fira consolidada, atractiva i oberta a tots els públics. Us ho passareu molt bé i els targarins us acolliran amb els braços oberts. Podeu fer-hi nit al càmping, en una casa rural o en un hotel, o bé podeu anar-hi a passar el dia, com vulgueu. El més important és que us engresqueu. Carretera i manta, sense mandra.

La fira comença l’11 de setembre i acaba el 14, així que teniu temps per fer tot el que vulgueu durant la Diada i, després, organitzar-vos i visitar la capital de l’Urgell. Si penseu que és lluny, torneu a mirar el mapa, perquè no és cert. És només a una hora de Barcelona i molt a prop de qualsevol punt de Catalunya. També hi podeu anar en bus o en tren; ja veieu que us ho poso fàcil. Va, que us faig cinc cèntims del programa, a veure si us acabo de convèncer.

Abans del programa i abans de parlar de teatre, he de dir una cosa: les propostes gastronòmiques a Tàrrega són molt interessants. I sí, podeu recórrer a l’entrepà, menjar-vos una crep i un gelat, que sempre fa festa major, però guardeu-vos alguns calerons per seure a menjar bé i aneu a La Cava, al Lalà o a El Celler de l’Artista. I no deixeu de tastar el cóc de recapte, que és el menjar més típic i cal tastar-lo. Parlem del teatre, va. La fira fa més de trenta anys que es fa, així que, com podeu imaginar, l’experiència i la garantia d’èxit es donen per descomptades.

Els programadors en saben i tenen perspectiva internacional, així que les companyies seleccionades i les obres que s’hi presenten, algunes de pagament, però moltes de gratuïtes, són bones, i algunes, una delícia. Feu una ullada al lloc web de la Fira Tàrrega i vegeu vosaltres mateixos allò que més us agrada. Sí, hi ha itineraris, hi ha paquets d’entrades per als més motivats i hi ha obres per a tots els perfils de públic. Personalment, em quedo amb Patinem-nos el món i Marabunta. Ara bé, les grans alegries solen ser les funcions que et trobes passejant. Per tant, deixeu que us sorprenguin i estigueu a punt, ja que és probable que acabeu fent d’actors per uns segons…

Quan sigueu a Tàrrega –perquè hi anireu, oi?–, recomano que visiteu el Mercat de Paradistes, on trobareu objectes d’artesania i, evidentment, si teniu ganes de festa, aneu al carrer dels Capellans, on hi ha els pubs, amb un gran ambient i plens de gent que vol gaudir dels dies més engrescadors de l’any a la comarca.

Per acabar, no vull recórrer al tòpic i no us diré que l’Urgell és la comarca més maca del món, perquè cadascú té la seva preferida. Però, quan aneu a Tàrrega, guardeu-vos una estona i visiteu, almenys, dos pobles preciosos, Verdú i Guimerà. Sobretot, fixeu-vos en les postes de sol espectaculars i ja em direu què us ha semblat. Doncs bé, això és tot. Espero que en gaudiu i que repetiu, perquè la Fira del Teatre enganxa, i així ens anirem veient en les properes edicions i celebrarem que la cultura és viva i nosaltres també, que els carrers són plens d’alegria i de gent, que la millor festa és la que fem junts, entre tots.

(

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!