SENSACIONS

de Joan Pont i Montaner

1 de setembre de 2015
0 comentaris

Lluitar contra la pobresa, falten 26 dies

Un dels motius (I objectius) de la independència és, amb la millora del finançament, aconseguir una societat més justa, més equilibrada, més igualitària. Poder disposar de més recursos per actuar contra les emergències socials, garantir l’alimentació infantil, contra la pobresa energètica…

Poder garantir aquesta acció immediata ha de ser una de les prioritats del moment. I a mig termini, dotar des del nou govern l’actuació contra la desigualtat de la prioritat necessària perquè el nou país que farem sigui molt més just.  Les accions solidàries de la població (el Rebost, Càritas, el Banc del Aliments…) són accions que  han d’estimular l’acció política i han de tonar a tenir un paper valuós però marginal.

Avui la capacitat econòmica de la Generalitat per actuar en aquest camp és baixa, i molt limitada per l’acció de l’estat espanyol. El recurs contra el decret de pobresa energètica,

Cal un esforç, com demana el Manifest de lluita contra la Pobresa per tenir polítiques públiques que promoguin i garanteixin els drets civils, laborals,econòmics, socials, culturals i mediambientals. La lluita contra la pobresa ha de ser una política d’estat, una política prioritària del nou estat. Establir alguna forma de renda bàsica, impedir desnonaments, evitar acomiadaments, lluitar contra les precarització del món laboral  També caldrà revisar retallades i privatitzacions, i valorar (auditar) el deute.

Tinc la sensació que el nou país, la nova república catalana, haurà de fer molta feina per millorar  la complexa situació social del nostre país.

Terrassa, ú de setembre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!