Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

25 de juliol de 2015
0 comentaris

Lluís Rabell, Antonio Baños i Raul Romeva, caps de llista.

La política catalana s’ha mogut tant últimament que podem estar més perduts que entre els productes del supermercat Lidl el primer dia. Espero que aquest resum del panorama del canvi a Catalunya serveixi per orientar-nos entre les noves marques i cares de la política catalana.

Algú es preguntarà:

Qui son Lluís Rabell, Antonio Baños i Raul Romeva?

Aquests tres homes (cap dona) són els caps de llistes per les candidatures innovadores i no estrictament unionistes a les autonòmiques del 27S per Barcelona.

El primer és cap de llista i candidat a la presidència de la generalitat per “Catalunya Sí que es pot”, que arreplega Podemos i ICV-EUiA. Aquesta opció es decanta clarament pel dret a decidir de Catalunya, ja sigui la independència plena o renovar en peu d’igualtat les relacions amb l’estat de tipus federalista.

El segon lidera l’oferta “CUP – Crida constituent”, independència  per capgirar-ho tot i tenir una república catalana.

El tercer es cap de llista de “Junts pel SÍ”, la llista de país d’Artur Mas i Junqueres. En aquesta llista de figures elaborada als despatxos de les entitats independentistes l’acompanyen, des dels números dos i tres, l’expresidenta de l’ Assemblea Nacional Catalana (ANC)  Carme Forcadell i l’expresidenta d’ Òmnium Cultural  Muriel Casals. Darrere d’elles hi haurà  Artur Mas – el candidat tapat a president de la Generalitat d’aquesta llista– i Oriol Junqueras, president d’ ERC. La resta de la llista serà elaborada per CDC i ERC al 60% i 40 %, poden incloure membres d’altres formacions, com Súmate, Demòcrates de Catalunya (ex d’Unió), moviment d’Esquerres (ex de PSC) etc.

Sembla ser que finalment el Procés Constituent de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres no es presenta ni junt ni separat a les eleccions del 27S.

Bé, seria ben curiós que cap dels tres caps de llista per Barcelona arribés a ser el president de la Generalitat encara que les seves llistes guanyaren ampliament. O no ?

Per la ruptura amb el règim del 78.
Per la ruptura amb el règim del 78, el capitalisme i el patriarcat. Independència cap a la República Catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!