Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

3 de juliol de 2015
4 comentaris

Per la prohibició de les bustiades.

Proposo fer les bustiades il·legals i prohibir-les

Si mirem la neoloteca dels Diccionaris terminològics del TERMCAT, tenim la definició d’aquesta acció:

Definició de bustiada en el termcat.
Definició de bustiada en el termcat.

bustiada

Àrea temàtica
Empresa > Administració i direcció d’empreses > Màrqueting. Comercialització

ca – bustiada n f
es – buzoneo
en – unadressed mailing

Definició
Acció de distribuir en les bústies domiciliàries, sense la intervenció del servei de correus, prospectes, catàlegs, mostres d’un producte, etc., sense personalitzar i generalment sense ensobrar.

TERMCAT   Neoloteca

 

Es a dir, aquesta molesta pràctica comercial es basa en ficar en la nostra bústia de correus un material que no és correu pròpiament. És una pràctica abusiva quant nosaltres no li hem donat permís a ningú per fer-ho. Diré més, quantes vegades he pegat l’adhesiu de l’ajuntament amb el símbol de prohibició de l’activitat perquè no fiquen res, i en dos dies me l’han esgarrat.

Aquesta activitat de màrqueting, a més d’antiecològica i de la feina diària que ens imposa de llençar quantitats ingents de paper a la paperera, delata als lladres , en veure la bústia desbordada, quan ens n’ anem de vacances .

El nostre dret a que la bústia de correus només sigui utilitzada com a tal bústia de correus hauria de ser respectat. Proposo per tant que les bustiades circumscriguin la seva activitat de repartiment de propaganda domiciliària a bústies o llocs diferents de les bústia específica de correus. A tal fi proposo que les bustiades a la bústia de correus sigui prohibida i penalitzada.

A tot Europa hi ha cansament d'aquesta pràctica.
A tot Europa hi ha cansament d’aquesta pràctica.
Als ajuntaments Catalans també hi ha sensibilitat per la pràctica antiecològica.
Als ajuntaments Catalans també hi ha sensibilitat per la pràctica antiecològica.
La voluntat del veí propietari de la bústia és clara. Per això el cartell és esgarrat a la primera de canvi.
La voluntat del veí propietari de la bústia és clara. Per això el cartell és esgarrat a la primera de canvi.

 

 

 

  1. I com ho fem els que, de tant en tant, utilitzavem les busties per deixar propaganda de tallers de cuina vegana gratuits i conferències variades?
    Doncs molt senzill: deixar els impressos a botigues i centres cívics, per exemple. I penjar cartells allà on sigui legal (i retirar-los quan l’acte estigui fet).

    Trobo pitjor empastifar façanes i parets (o deixar pancartes penjades seculu in seculorum), o la propaganda que inunda els mitjans de comunicació.

    Ara bé, trobo excessiu penalitzar les bustiades (i encara més veient els temps que s’apropen, de retallades a les llibertats pèrsonals).
    Es comença penalitzant les bustiades, i on s’acaba? Prohibint el “cara a cara” informatiu/prosselitista?

    Atentament

    1. JRRiudoms, l’assumpte és que la bustia és pel correu, un enviament personal i les bustiades han de trobar el seu lloc sense abusar d’un artefacte que no està allà pels seus enviaments massius indiscriminats.

    2. Em sembla que estem tots més o menys d’acord: si poseu a la bústia una nota que digui que no voleu publicitat, això vol dir que refuseu els anuncis dels supermercats i del comerç en general. I als països civilitzats això s’accepta. Una altra cosa són els avisos d’actes públics o de qualsevol manifestació cívica, és clar.

  2. Suposo , Miquel , que els particulars han de poder decidir quin tipus de bustiada accepten. Evidentment no és el mateix les enormes quantitats de correu comercial que informació d’activitats del barri, socials, culturals, polítiques o festeres.
    Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!