Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

30 de juny de 2015
2 comentaris

La pregunta de l’ANC, interpretacions i respostes.

L’ANC el proper 4J farà una consulta entre els seus socis. Si voleu més informació amb exposició de motius, aquí. Adjunte l’exposició del plantejament de la consulta:

“El Secretariat Nacional, reunit el 26 de juny, va decidir adreçar als socis de ple dret la següent consulta:

Vols que l’ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per a impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per a garantir el caràcter plebiscitari del 27S que ens porti a la independència de Catalunya?

L’ANC amb aquesta consulta vol que els socis i sòcies es mobilitzin per tal d’evidenciar que compta amb tota la força per consolidar la unitat d’acció dels partits de cara al 27S, per després prosseguir amb el procés constituent que ens dugui a la Independència.  Aquesta unitat d’acció passa necessàriament per:

el menor nombre de llistes possibles que representin la transversalitat de l’independentisme, potenciant les seves fortaleses electorals sense interferir entre elles, i formades i liderades si convé també per persones de la societat civil,

-que aquestes llistes s’identifiquin amb una marca comuna i inequívoca que permeti sumar-les com un sí a la independència,

un programa electoral compartit, amb punts comuns que reflecteixin l’acord de les diverses candidatures al voltant del seu compromís amb la independència i el sentit plebiscitari de les eleccions,

una campanya amb actes conjunts i compartida en alguns aspectes per tal de reforçar els aspectes que uneixen per damunt dels que separen en el cas de diverses llistes independentistes concurrents,

-i un compromís clar envers la governabilitat de Catalunya i la continuació del procés constituent cap a la Independència després del 27S.

Aquesta és la proposta electoral que fa l’ANC als partits independentistes, i amb la resposta que ens doneu a la pregunta que us fem, entendrem que:

Un vol dir que estàs d’acord amb que fem tots els possibles per a fer realitat aquesta proposta.

Un NO vol dir que no estàs d’acord amb que fem tots els possibles per a fer realitat aquesta proposta i que només hem d’orientar la nostra acció en la campanya d’estiu i l’organització de la diada del proper 11 de setembre per obtenir una majoria de vots a favor de la independència el 27S.”

El meu dubte és: “Proposta electoral de la màxima transversalitat” vol dir “llista única -del/amb el- president” sí o no?.

  • Si es tracta de confeccionar una llista del tipus que sigui, una llista única: estem entrant en la tesi exclusiva d’una coalició electoral en descomposió i l’ANC en terrenys relliscosos. Crec que votaria NO.
  • Si es tracta exclusivament d’impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat (no llista), com literalment diu la proposta: per impulsar una proposta electoral que beneficie els resultats de tots els partits o candidatures clarament independentistes que es presentaran a les eleccions, en aquest cas  votaria . Altres vegades també ha ficat l’ANC cullerada a dir la seva sobre els programes dels partits sobiranistes a les eleccions.

En aquest segon cas es tractaria d’una feina més compromesa, elaborada més a fons amb la qual facilitar l’opció de vot a l’elector independentista, torno a dir que clarament votaria .

Eleccions del 27 set 2015 al parlament de Catalunya.
Eleccions del 27 set 2015 al parlament de Catalunya.
  1. Jo també votaria SI, si l’ANC dona suport a les llistes de CDC, ERC i CUP que están clarament per la Independència penso que també potser un factor de reforç fer actes conjunts entre participants de les tres llistes.

    1. En cas de que la proposta no inclou una llista única, Elvira, estaria d’acord en tot: actes conjunts i també un programa compartit comú en cada candidatura més la part diferencial, unes línies de govern també compartides en el procés de transició, una marca comuna, etc.
      Tenim dret a saber què uneix a l’independentisme en la transició a la independència i què hi ha de diferencial en cada proposta.
      L’esforç en aquest acord és garantia d’éxit electoral de totes les candidatures i i post-electoral de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!