Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

27 d'abril de 2015
0 comentaris

24 de maig de 2015 (5): Eleccions obligades per a tots.

A les eleccions autonòmiques del 27 de setembre es vol celebrar un plebiscit substitutori d’un veritable referèndum d’autodeterminació que es podria celebrar perfectament el dia 24 de maig al mateix temps que les eleccions municipals, com ja he indicat amb més detall en anteriors entrades.

Quina és la diferència en la convocatòria entre les eleccions municipals del 24 de maig i les autonòmiques del 27 de setembre? Que les primeres són una convocatòria automàtica, no apareix en el debat polític el subjecte convocant i en canvi en les segones el convocant és el president Artur Mas (CIU) pel acord amb Oriol Junqueras (ERC). Només el fet del “regal” de la convocatòria ja és campanya electoral dels dos partits. Fins i tot Mas va fent declaracions per mostrar més poder que Junqueres “podrien no celebrar-les el 27 de setembre si Junqueres no em dona el suport acordat”. Mas fa de mascle alfa i marca territori, indicant que el poder de convocatòria és seu i només seu en última instància.

Per aquesta raó i unes altres, als dos partit els ha convingut no traure de les municipals tota la seva capacitat com a instrument democràtic per al ple exercici del dret a l’autodeterminació i via cap a la independència. Per això m’explico com una cosa tan simple com posar dues urnes a les mateixes meses de les municipals el dia 24 de maig no ha estat ni tant sols debatut. Només “el regal” de la convocatòria autonòmica del 27 de setembre i les subsegüents notícies i debats ja és campanya pels partits de l’acord convocants i especialment  campanya per Artur Mas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!