Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

22 d'octubre de 2014
0 comentaris

Consultes populars sobre la independència de Catalunya, d’Arens de Munt al 9N.

Catalunya va iniciar en Arens de Munt el 13 de setembre de 2009 un cicle històric de consultes populars municipals sobre la independència de Catalunya que tindrà un final d’àmbit Principat de Catalunya el 9 de novembre de 2014.

Com diu la Viquipèdia:

‘Les consultes sobre la independència de Catalunya són un conjunt de consultes d’àmbit municipal no vinculants sobre la independència de Catalunya celebrades entre 2009 i 2011, de les quals la consulta d’Arenys de Munt va ser la primera.

En aquesta primera consulta del 13 de setembre de 2009 es va formular, exclusivament als veïns d’aquesta vila, la pregunta següent: «Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?»’.

Ara és la Generalitat de Catalunya la que convoca tota la nació amb dret de vot a Catalunya el 9 de novembre. Es culmina aquest procés popular amb el mateix esquema de moviment popular organitzat a base de voluntaris que ja sumen 30.000 i amb el suport de les institucions, abans els municipis i ara el govern català.

Més de cinc anys separen les dues dades, cinc anys en que el mandat popular ha passat dels municipis a la Generalitat. 9N, poder popular, independència i anem més enllà.  ‪#‎VagadeTotes‬  #9N2014‎   ‪#‎SíSí‬ ‪#‎Araéslhora‬.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!