EUROTOPIA

Pensar localment per actuar globalment i pensar globalment per actuar localment.

24 de setembre de 2014
0 comentaris

Estem preparats per al canvi?

Catalunya si, ja duu uns quants anys preparant-se, a Europa les darreres eleccions han suposat un revulsiu  per a posar-se en marxa, però Espanya continua esperant a Godot.  Esta menys preparada que en aquell maig de 1975 (al novembre moriria el dictador), en el que la revista TRIUNFO va publicar l’article de JOSE AUGMENTE amb el títol ‘Estem preparats per al canvi?’ i que li va costar una sanció 250.000 pts. i quatre mesos de tancament.

En la crisi dels 90, ja vaig utilitzar aquest article en un apunt a una BBS (Bulletin Board System) –aleshores no existien blocs ni se’ls esperava- que també van publicar como carta al director al TEMPS, entenia que era totalment actual aquell article escrit per una crisi i unes circumstàncies que a Espanya ens abocaven a un canvi evident, la societat del coneixement.

Però l’estat espanyol  en lloc de recolzar les petites empreses de TICs i energètiques que anaven sorgint, perquè foren substituint a poc a poc els monopolis públics fent una transició dolça, els varen aixafar, per a dedicar-se a la privatització especulativa creant la bombolla de les punto com que els va esclatar a la cara i es dedicaren al  de sempre, la rajola.

En el 2008 esclata la bombolla de la rajola i l’article és torna més actual encara extrapolant, ara si, del local al global.

I jo vaig tornar a portar el, esta vegada en un apunt al bloc EUROTOPIA que publicava a la plataforma La Comunidad al diari El País (Recentment tancada unilateralment pel diari). Açi coincidia amb el plantejament que feia JOSEP RAMONEDA en l’article d’opinió publicat a El País amb el títol La refundació del capitalisme en què sintetitzava una breu dissertació del premi Nobel JM COETZEE en dos ordres de preguntes:

Primer: tots sabem el que caldria fer per salvar el planeta, però estem disposats i preparats per posar en pràctica el que la raó ens diu? Segon: què obligacions tenim amb les futures generacions? Quines obligacions tenim amb el planeta? O dit de manera més filosòfic: qui som nosaltres?

Encore et encore, com dirien el francesos, una i altra vegada, torno a publicar amb motiu de la irrupció de l’aclaparadora força independentista catalana.

ALVIN I HEIDI TOFFLER al seu llibre La revolució de la riquesa (2006) parlava del xoc de velocitats en tots els àmbits i especialment en les institucions i països, justament en aquest moment Espanya esta aturada i Catalunya marxa a tota velocitat.

I tornant principi, pot ser que aquest xoc de velocitats junt al antagonisme entre els governs espanyol y català, degut a la manca de debat davant d’un govern espanyol sense arguments, autoritat i legitimitat siga el motiu de aquesta irresistible força independentista.

Estamos preparados para el cambio?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!