TocDeQueda

Pensaments, anècdotes i paraules aproximades

7 de gener de 2016
0 comentaris

L’Home que Canta el Himno Regional

“Me puede el sentimiento valenciano”, ha dit avui Francisco per excusar els insults que ahir va proferir contra Joan Ribó i Mónica Oltra en una xarxa social. La veritat es que no sé què és pitjor, si els insults -que són greus i barroers- o la disculpa -que és gravíssima-. L’Home que Canta el Himno Regional ha excusat els improperis d’ahir argüint un altíssim sentiment valencià, tot assumint que sentir-se autènticament valencià és sinònim de ser un bròfeg i un maleducat. És la clàssica definició blavera de ser valencià : una persona visceral i meninfot que entén la valenciania com un complement folklòric de l’espanyolitat.  L’airada reacció de Francisco també s’explica perquè, segons que diu, considera que el canvi de govern, tan al País Valencià com a la ciutat de València, és una amenaça per a les tradicions i la cultura valencianes. De fet, l’amenaça és tan greu que Francisco s’ha vist amb el dret de tornar-se i d’amenaçar tot un alcalde de València:

“Usted es un problema, un provocador, un sinvergüenza que no respeta a nadie, lleva en su cara reflejado que sufre varias enfermedades. No se le ocurra tocar mis símbolos, cultura o mi himno por que me conocerá en persona y no me olvidará”.

Siguem honestos: l’Home que Canta el Himno Regional té més raó que un sant. És evident que el nou govern suposa una amenaça real per a la seua integritat ja que, una de les tradicions més arrelades d’aquesta terra des de fa molts anys era que les altes institucions valencianes l’atiborraren de milions per cantar el Himno Regional allà on fes falta. Això sí que ha estat una senya d’identitat valenciana! Ara, però, sembla ser que Francisco haurà de vendre el seu producte -el Himno Regional- sense l’ajuda de la Diputació i, clar, l’home pressent que no tindrà massa “bolos”… És del tot comprensible la seua ira, sobretot, després de saber que dos cantants “traïdors” -Pep Gimeno “Botifarra” i Miquel Gil- portaran demà mateix la música en valencià al Teatre Principal de València per primera vegada. I ho faran en un teatre ple de gom a gom.

Pobre Home, pobre Himno…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!