24 de novembre de 2011
Sense categoria
21 comentaris

Poesia i Cançó a la UJI, 1 + 1 fan més que 2

El dia 22 de novembre, a migdia, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la UJI, vam assistir a la confluència de diverses dualitats que, lluny d’enfrontar-se i oposar-se, és van fondre i sumar per a donar lloc a una experiència cultural i educativa.

Des del seu orige aquest acte ja venia donat per la fusió de dos projectes: el cicle ‘Poesia i Cançó’ organitzat pel Casal Ovidi Montllor i la ‘Diada de la Cultura Catalana’ que ha organitzat l’estudiantat de l’assignatura ‘Nous llenguatges literaris catalans’ encapçalada per la professora Laia Climent.

El tema que centrava aquesta sessió de la diada era ‘Dones i nacions’ i van estar convidades la poetessa Isabel Garcia Canet i la cantautora Clara Andrés. Els presentadors i moderadors del col·loqui van ser els propis alumnes.

Només presentar l’acte tres alumnes de l’assignatura van oferir una actuació sorpresa en la que combinaven música de Clara Andrés, versos recitats i una performance d’interpretació i dansa. Tot seguit va començar la conferència en la que Isabel, primer, i Clara, després, van estar contant les seues experiències com a dones creadores, poetes i cantants, explicant l’orige de les seues carreres i vocacions així com les influències de les seues obres. Totes dues van coincidir en que les principals fonts d’inspiració de les seues obres eren les coses senzilles i quotidianes amb les que es troben al dia a dia de les seues vides.

Després d’un torn de preguntes en el que els alumnes del públic els consultaven aspectes particulars sobre les seves obres i objectius artístics va arribar el moment de les actuacions de les dues artistes. En compte de fer-ho per separat Isabel i Clara van decidir intercalar recitats de versos d’Isabel amb cançons de Clara que a més de la seua veu i la guitarra en aquesta ocasió venia acompanyada pel músic Germán Ycobalzeta a una segona guitarra i cavaquinho.

Alumnes i creadors, Isabel Garcia Canet i Clara Andrés, paraules i música és van entrecreuar per a donar fi a aquest segon acte del cicle ‘Poesia i Cançó’.

El proper acte serà el dijous 1 de desembre a les 19:30h al Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València de la mà de Pau Miquel Soler que ha musicat poemes de Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés. Pau Miquel estarà acompanyat per Pablo González, ambdós són membres dels  Arthur Caravan.

En tots aquests actes hi col·labora, a més a més de la Universitat que l’acull, Unnim Obra Social.

  1. I seriously love your blog .. Very nice colors & theme.quang cao google Did you create this amazing website yourself? Please reply back as I’m Hopping to create my own personal website and would love to find out Where you got this from or just what the theme is named. Thank you!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!