Albert Vila Lusilla

Blog polític i de dèries diverses

16 de novembre de 2016
0 comentaris

La mort de Fidel Castro i la badoqueria

A TV3 estan de broma. Se’n van a l’Havana, surten al carrer i comencen a preguntar a la gent que què pensen de Fidel Castro i del seu règim polític.

Ve a ser com si quan va morir Carrero Blanco una televisió estrangera hagués començat a preguntar a la gent què pensava del règim franquista. Demencial, oi?

Doncs ve a ser el mateix: aquí havia mort el numero dos però el número u era ben viu i amb ganes de matar – ho va fer fins al darrer moment; allà ha mort el número u, però queda el número 2, i probablement la gent no veu gens clar que d’avui per demà es comencin a buidar les presons, es permeti la llibertat de premsa, es convoquin eleccions lliures i s’acordi el retorn dels centenars de milers d’exiliats. L’experiència dels darrers mesos més aviat indueix a pensar el contrari.

En aquestes condicions, preguntar l’opinió a persones anònimes i a cara descoberta és riure-se’n a la cara.

És inconcebible que gent de la meva generació, molts dels quals van anar per força als referèndums franquistes, es cregui l’espontaneïtat de les mostres de dol per Castro.

I més inconcebible encara que els qui tenen la informació com a ofici puguin oblidar amb tanta lleugeresa les coordenades elementals de les notícies.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!