ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TEMPS D’ESPERA

Els propers dies hi pot haver fets decisius i que ens poden portar a situacions que ara per ara semblen fora de lloc. Un dia marcat al calendari es el 19 d’aquest mes i la sentència europea sobre la immunitat i drets com europarlamentari d’Oriol Junqueras que alhora afecta Carles Puigdemont i Toni Comin.

Aquest fet marca inclus les vergonyoses negociacions d’Esquerra amb el PSOE per la investidura de Pedro Sanchez ja que poden canviar el tauler de joc. Una sentència favorable veuriem com afecta la situació de Junqueras a la presó i les pressions de fora per canviar les seves condicions i un judici farsa que cada cop es veu com el que ha estat, un miratge sense límits guiats per un Estat molt allunyat dels estandards democràtics. Alhora es podria donar el cas que la immunitat pel President ara exiliat a Brussel·les el permetes exercir com eurodiputat, inclus poder entrar a Catalunya sense perill de detenció i amb la possibilitat de ser candidat com ja han apuntat altre cop al seu càrrec com a President en unes futures eleccions a la Generalitat, càrrec per cert tret de manera il·legitima com tothom sap, ja que nosmes es potestat de la cambra aquest fet i no d’altres instàncies.

Seria una bomba de grans dimensions que se’ns dubte obriria una finestra d’oportunitat que no cal menysprear i que veuriem com un Estat embogit com Espanya la gestiona i sobretot les seves reaccions als seus despropòsits que podrien precipitar situacions favorables que alhora requeririen de coses en els nostres partits ara inexistents. Unitat d’acció, un full de ruta determinat i deixar els respectius partits al calaix en benefici de la societat catalana i el seu objectiu principal que lògicament espera veure complet pels seus representants escollits.

Moltes incògnites i un temps d’espera que marca agendes polítiques i que veurem com afecta la decisió final les pressions de tot tipus que en aquest moment segur es produeixin per deixar el context tal com estar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.