ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ACORD DE PEDRALBES

Aquest acord ha estat titllat per Pere Aragonés ( Esquerra) i Núria Marin (PSC) com a bon punt de partida per anar preparant el terreny per un fum que emmascari un suport dels repúblicans al Govern espanyol de Pedro Sanchez.

Tanmateix , si mirem enrere veiem que van ser dues reunions alhora entre membres de la Generalitat i Govern espanyol el desembre passat per evitar que es pugui dir una cimera i on els acords van ser dues taules de partits, una a Catalunya ja creada i on la part precisament no independentista mai ha assistit i una espanyola mai començada i on el famós relator o mediador com un notari per prendre nota dels acords no va ser mai acceptat.

Si això ho posem al costat del discurs, que del dret autodeterminació no es pot parlar ja que tot nomes ha de ser dins la llei i Constitució, i ara també que amnistia o indult no es contemplat pels nostres presos polítics, es senzillament fum. Aquell que quan parlem de Catalunya hem vist tants cops i que com un miratge el resultat ha estat zero.

Això no es un punt de partida, això es fer el joc per burlar la societat catalana i els partits malauradament encara no han pres nota. Davant els suports al Govern espanyol crec que hi ha tres reclamacions fonamentals com son Amnistia pels presos polítics i exiliats, fi de la repressió policial i acord per un referèndum d’autodeterminació. Sense aquest pack senzillament no hi pot haver cap tipus de suport, i responent al xantatge de Pedro Sanchez buscant alternatives millors, se li pot dir que es pot veure abocat a unes terceres eleccions amb el risc que això li pot suposar.

Organitzacions de drets humans, observadors internacionals, i cada cop més instàncies europees denuncien la deriva espanyola i la injusticia amb el fet català. Ara ho veiem amb les noves euroordres on cap es detingut i amb els seus passaports a la butxaca esperant les vistes i alhora un possible reconeixement de Junqueres, Puigdemont i Comin com eurodiputats i la immunitat que comporta retallada pel Govern espanyola i que seria un nou cop a un Estat corrupte que no apren de les seves errades i un comportament sense comparació dins la Unió Europea.

Per això l’acord de Pedralbes ja es caducat, i no es pot recuperar, estem en un altre context que exigeix altres solucions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.