ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL CONTRAPODER

Espanya segueix la seva deriva cap a l’abisme, ara amb la suspensió dels presos polítics com a diputats. Una patata calenta de la qual no sembla que ningú en vulgui assumir la responsabilitat i tornem a veure com el poder judicial, legislatiu i executiu flirtejan sense embuts.

Un Estat democràtic te una cosa sagrada per damunt les altres, es el vot i la decisió dels ciutadans. Com es evident Espanya no ho te en compte, i ara amb la suspensió dels diputats inhabilitarà els seus votants prop d’un milio i mig i els deixarà amb un pam de nas sense immutar-se. Una suspensió que com els discursos de l’odi que escoltem cada dia dels representants polítics tractant de culpables unes persones que estan a judici però no condemnades, per tant ja seria una anomàlia, però per alguns personatges com Albert Rivera ja ho son de fa temps i el seu odi es trasllada cada dia demanant la retallada de tots els drets assumint el paper del poder judicial com a bon sistema anormal dins la Unió Europea, altres com Populars exclamant “que se jodan” des de la Mesa i tampoc es sancionable i altres com VOX senzillament demostren que l’evolució de l’home de les cavernes no va anar a tot arreu igual.

Tanmateix, aquesta deriva ja va començar impedint que el President legitim Carles Puidemont fos investit com marcava el vot ciutadà, aquí si amb la col·laboració vergonyosa i acceptació del Parlament Català i que va donar peru a la suspensió de diputats també acceptada un fet inaudit que ha alterat la voluntat popular i el joc de les majories i minories, i ara es pot repetir a Madrid amb una alteració intolerable en qualsevol sistema democràtic. Crec que tothom entèn que unes persones que tenen dret a presentar-se en unes eleccions i que son validats pels ciutadans, alhora d’exercir la seva representació ara no poden ser exclosos. Seria normal si ja fossin condemnats i lògicament haurien de ser substituits pel següent de la llista però no ho son i el sistema judicial no pot posar la seva mà en el sistema polític com si res o simplement ser la seva crossa.

Quan això passa el sistema democràtic entra en fallida i la ciutadania desprotegida davant aquest monstre. Aquesta es la realitat espanyola, un contrapoder contra els mateixos protagonistes, la societat i que bona part de la població espanyola accepta sense recança i configura aquesta farsa de sistema anomenat Estat espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.