ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA LEGITIMITAT DE LES URNES

Ahir ens deia l’informe dels lletrats sobre la investidura del President Puigdemont a distància conclouen que el reglament no ho permet. Al mateix temps el President espanyol diu amb contundència que el 155 seguirà per responsabilitat si es va per aquesta via. Al mateix temps els mitjans i opinadors al servei de l’autonomisme i servilisme intensifiquen la campanya per ridiculitzar aquesta via i inventar mil i una traves legals.

Per part dels lletrats obviar la immunitat i la inviolabilitat dels diputats es greu. Tanmateix es més greu que s’amenaci amb la no retirada del 155 si simplement es fa cas als resultats del 21 D i es respecta la voluntat popular i democràtica. Pel que fa les traves legals, comencen a fer forat moltes opinions contraries d’experts juristes que son obviades i mil i un exemples al llarg de la història que desmenteixen la propaganda abocada en sentit contrari.

Crec que per damunt de tot, lleis i normes incloses, en una democràcia hi ha una cosa sagrada, complir la voluntat popular expressada a les urnes, i aquesta ha donat majoria al bloc independentista, i amb victòria pel partit del President Puigdemont. Això hauria de fer possible en una societat democratica vencer qualsevol obstacle legal per fer-ho possible. Qui no entén això simplement fa un flac favor a la democràcia i un interes en menysprear la mateixa societat que es representa.

Per altra banda, i pels exemples que hem conegut pel món, i a l’Estat espanyol també, com el de l’Alicia Sanchez Camacho votant telematicament al Congreso de los Diputados pel seu accident, deixen veure que els arguments no son jurídics, sinó polítics, i cal denunciar-ho. Els drets a exercir la representitivitat atorgada per l’electorat es sagrada i s’ha de protegir de les mil i una formes possibles.

La societat catalana, amb els seus representants, te una nova oportunitat de plantar cara a la unilateralitat en forma de cop d’Estat del 155 i desprès de guanyar unes eleccions amb tot en contra, ara tornar a ratificar el President legítim de Catalunya, exiliat precisament per la falta de garanties de respecte als drets fonamentals que viu l’Estat espanyol.

La legitimitat de les urnes s’ha de protegir, i ara tenim una gran oportunitat per recuperar la dignitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.