ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PARANY ELECTORAL

A mesura s’acosta el xoc decisiu, seria bo com se sol dir separar el gra de la palla. La por irracional, els missatges interessats i les mil i una histories que anem sentint totes tenen uns objectius concrets que cal saber llegir.

Aquests dies veiem, com el mantra més escoltat es demanar al President Puigdemont la convocatòria electoral autonòmica com la gran solució, la que evitaria l’aplicació del 155 i desfaria l’atzucac tot revestit de democràcia i escoltar la veu del poble. Ens ho diuen des de Madrid amb l’article per aplicar a la balança, ens ho diuen els mitjans interessats que ens repeteixen si tenim por a les urnes, i també els partits contraris a la independència i entitats o personatges que van en el mateix sentit.

Cal dir les coses pel seu nom, i veure que es una nova tàctica dels que veritablement no volen escoltar el clam del poble, volen oblidar el referèndum, les eleccions del 27 S al parlament i sobretot el projecte que els va dur a una majoria en el mateix i que ha portat la mobilització ciutadana els últims 7 anys. Tot plegat un parany per acabar i evitar la creació de la República catalana per la porta del darrere i amb un llaç democràtic impecable.

Unes eleccions autonòmiques no resoldrien res, primer no sabem amb quines condicions, es podrien presentar els partits partidaris de la independència junts o separats, si els resultats anessin per la mateixa direcció, seguiriem convocant eleccions fins que el resultat fos el desitjat i sense respectar la decisió del poble. Faria que la massa que ha defensat al carrer un nou projecte per Catalunya tornes a casa traïda pels seus polítics i abandones sense cap més paraula. La resposta es clara en forma de negativa.

Aquesta no es cap solució, senzillament perquè ningú les demana. La ciutadania ja votar el seu Parlament. La majoria ha anat endavant amb el seu programa com no pot ser d’altra manera, ho ha validat per referèndum a pesar d’un Estat violent en contra i ara toca culminar la República a pesar d’haver donat temps per un diàleg que es foc d’encenalls.

A partir d’aquí el context haurà canviat, ja no serem un afer intern, sinó un nou actor sobirà a l’escena que a pesar de les dificultats, la seva legalitat ja no serà la que prové de Madrid senzillament perquè els seus ciutadans hauran decidit i la democràcia senzillament es això. El suport ciutadà farà la resta i donara tota l’empenta que per suposat no passa per caure en un parany electoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.