ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN ESTAT TAL COM ES

Com deia l’altre dia en Bernat Dedeu, Espanya no ha fet un cop d’Estat, simplement es Espanya. La veritat es aquesta i darrera el seu tarannà i façana autoritaria algú deu saber a Madrid que han comés una errada que ha ajudat si algú en tenia algun dubte a la desconnexió definitiva de gran part de la societat catalana.

Aquest pla B de l’Estat, com el podriem anomenar, desprès de veure com la tàctica de la por no donava efecte i al contrari reforçava el referèndum i els partidaris del si, han passat al que han fet sempre, en nom de la seva llei feta a mida vulnerar els drets a tort i a dret amb l’us de la força i a la pràctica aplicant l’article 155 per la porta del darrere, intervenint les finances catalanes, escorcollant les institucions buscant proves del referèndum i detenint alts càrrecs catalans sense la legalitat corresponent. Alhora seguint els escorcolls a les impremptes i altres empreses, ensenyant com trofeigs de guerra cada propaganda intervinguda i violant el secret de comunicació sense pudor. Arribant a portar vaixells per ostatjar tots els escamots policials enviats a Catalunya. De facto com va dir el President una suspensió de l’autonomia i una suspensió de la democràcia inaudita a l’Europa occidental.

Escoltant Rajoy, dient que la desobediència es un acte totalitari i amenaçant no continuïn endavant, per evitar mals majors que no volem arribar, defineix perfectament la situació. Davant el clam d’una societat i la força del vot per resoldre la situació tenim l’amenaça, la coacció i la retirada de drets fonamentals a la ciutadania. Com deia ahir Merkel que ja comparava Erdogan amb Rajoy.

Es intolerable la seva actuació, però crec que han reforçat la desconnexió catalana que molta part de la societat ja te activada i no tornarà, i alhora han provocat que un gruix de la societat no necessariament del si, i per defensa dels drets humans i de la democràcia suma en la resolució mitjançant el referèndum català. En definitiva han fet irreversible, si no ho era ja qualsevol possibilitat d’entesa.

No es pot pretendre guanyar per golejada amb l’arbitratge a favor i també el reglament i pretendre que el contrari ho accepti com si res hagués passat. El sistema espanyol sap que ha perdut Catalunya, la gent ahir va tornar a demostrar que no te por i vol arribar fins al final. Podia ser un final civilitzat i tranquil, i ells han volgut que ho sigui a la manera espanyola, bruta, fosca i sense respecte.

En definitiva han mostrat un Estat tal com es.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.