ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NO SOM IGUALS

Sí algú en tenia algun dubte, crec que després dels tristos atemptats a Barcelona i Cambrils, ha quedat clar que no som considerats ciutadans espanyols com algú d’Asturies o Andalusia per posar dos exemples. La gestió de l’Estat i el seu paper secundàri ho avalen sense discussió.

De fet i com si res hagués passat, segueixen mentint i tirant pilotes fora amb l’ingrés del cos de Mossos a la base de dades de l’Europol amb l’argument que nomes correspon als Estats membres i forces policials d’aquest abast, al mateix temps ha lloat la col·laboració de les diferents forces.

El que no ens ha dit el Ministre espanyol es que el reglament de l’Europol permet contactes directes amb Mossos que fins hi tot no han de passar pel filtre de Madrid, alhora demana una cooperació eficaç entre cossos de policia competents.

Vist això, els objectius de l’Estat no han canviat i la seguretat dels seus ciutadans catalans no son la seva prioritat, ni ho han estat mai. Mentida rere mentida, han negat a la policia catalana l’ingrés a Europool en el passat i ara amb morts damunt la taula ho segueixen fent amb excuses falses. Algú es pregunta el motiu, sobretot aquells que tenen pensat votar no el dia 1 d’octubre. Seria una bona reflexió a fer i veure fins on pot arribar la mesquinesa i les males arts de l’Estat per manipular la informació i seguir ignorant a 7 milions i mig de ciutadans.

Aquests que ja han demostrat que poden actuar sols i amb eficacia, cosa que ha molestat i molt l’Estat, estan marcats simplement per voler exercir la democràcia sense embuts. Com va dir el secretari de defensa dels EUA, “un referèndum es un dret natural de qualsevol poble” o el president kurd “es una solució, no un obstacle”, per posar dos exemples del món civilitzat.

Efectivament, no es pot callar un poble amb coacció, mentida i manipulació per evitar escoltar el seu clam i negar la seva opció ha escollir dins un context democràtic de llibertats que ha de ser respectat.

De totes maneres ja se sap, a Espanya, no som iguals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.