ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA BURLA A LES URNES

En Pablo Echenique, secretari d’organització de Podemos, davant les declaracions de Colau per facilitar tot el que calgui de les instal·lacions municipals a Barcelona pel Referèndum de l’1 d’octubre, assegura que es una simple decisió administrativa i no passa res si Colau obre portes, col·loca taules o posa caixetes sobre de les taules, ja que no te cap gravetat. Insisteix amb la falta de garanties que oferirà Catalunya en aquesta votació.

Realment, quan un representant de la societat, fa mofa de la mateixa societat que representa, i d’un dels pilars fonamentals de la democràcia, les urnes i el poder en forma de sobirania final del mateix poble, si que es greu i hauria de comportar conseqüències, en forma de vulneració del contracte amb la societat. Menysprear d’aquesta manera un gest que hauria de ser normal, en aquest cas d’Ada Colau en forma de posar el que calgui per donar veu a la ciutadania i tractar-ho des simple decisió administrativa, es mesquí, alhora que anomenar caixetes a les urnes que dipositen aquesta sobirania de la societat en forma de vot es senzillament insultant.

Crec, que no pot confondre els seus desitjos d’apagar la veu del poble català i fer oblidar els anhels de decidir el nostre futur polític amb la cantarella de falta de garanties i la ridiculització de la gent. De fet aquestes garanties serien plenes si l’Estat actues com un estat vertaderament democràtic, cosa que evidentment no fa. Per tant la responsabilitat no es nostra, es seva i per altra banda, intentar desvirtuar una votació tant transcendental que pel presentat segueix tots els criteris standard que es demanen es senzillament mentir.

L’altra fals argument, dient que una meitat de catalans no se sentiran cridats, també es mesquí, ja que tothom hi pot participar, els del si i els del no. Precisament una de les recomanacions de la Comissió de Venecia es no posar una quota de participació per evitar boicots organitzats en el referèndum. De fet quan interessa agafen la Comissió com un element per desacreditar, però quan es segueix com es el cas s’ignora. Propi de la falta d’arguments.

En definitiva, caldria demanar respecte democràtica a la societat catalana, encara que suposo deu ser esperar massa.

  1. Amic Albert:

    No cal preocupar-se tant. Hi ha alguns miserables que només se n’enriuen dels altres. El sr. Echenique, pel que es veu, és un d’aquests que va perdonant vides per allà on passa (quan no desfenestra algún dels seus companys, al més pur estil estalinista).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.