ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

L’HORA DE LA VERITAT

Vam sentir astorats, les declaracions d’un Conseller del Govern català, en Jordi Baiget, posant en dubte la celebració del Referèndum, posant en valor la força de l’Estat espanyol per impedir-lo i demanant no oblidar el 9 N per si s’havia d’acabar fent una cosa similar. Alhora es queixava de no ser al pinyol dur de les decisions de Govern. La conseqüència de tot aquest desgavell no podia ser d’altra que el cessament del mateix.

Cal aplaudir la celeritat del President Puigdemont en prendre aquesta decisió, completament normal en un Govern. De fet ja hem sentit barbaritats, com acusacions de dictadura, quan tots els executius del món que tenen una línia, evidentment demanen responsabilitat i fidelitat al mateix com no pot ser d’altra manera, i sí algú s’apartà del mateix cal exigir dimissions o cessaments. Simplement normalitat democràtica.

Es un bon missatge per navegants, de que el procés arriba a la seva part culminant. La solució democràtica en forma de referèndum s’acosta, i evidentment esta fora de lloc apartar-se de la línea, i crear una desconfiança i dubtes que ja s’encarreguen els contraris a les urnes de generar.

Aquesta legislatura com ja sabem no es una més. Hi ha un objectiu concret que trenca les costures autonòmiques, amb el suport de la ciutadania, i això comporta uns riscos que han de ser assumits. Sabem que l’Estat es poderós i al·lèrgic a tanta democràcia, demostrant que els seus valors democràtics son mínims amb actuacions que provoquen vergonya aliena a tots els nivells, amb un joc brut digne d’altres regims sense contemplacions i que ha posat en evidència l’autèntica mida de l’Estat, que no ha assumit un problema polític, i on encara s’espera una proposta alternativa que no arribarà, simplement no hi es.

Baiget, com la resta de consellers han de ser conscients de la seva responsabilitat amb aquests moments excepcionals pel país, que no entenen de dubtes o tremolors de cames, comprensibles per la nostra condició humana, però que no han de traspassar a l’exterior de cap manera.

En definitiva, el President ha demostrat que els partits queden en segon pla davant un repte de país, i aquesta es la clau de volta de tot el procés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.