ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CONFUSSIÓ COM A ARMA

Veiem la tàctica de l’unionisme i moltes vegades des del moviment independentista per intentar confondre a la societat que simplement vol votar el que ha reclamat els últims 5 anys, i on els partidismes no hi tenen cabuda i si la voluntat popular respecte el nostre futur polític.

El Grup Godó segueix intentant desviar l’atenció amb enquestes virtuals que ignoren la realitat i presenten un futur fet a mida. Ara ens presenten unes eleccions que saben que si guanya el si, seran constituents i per tant el model de partits pot canviar i força, els objectius també. Ignora aquesta possibilitat del referèndum i directament observa unes eleccions autonòmiques normals que no son cap objectiu del Govern actual. Alhora dona una clara victòria a Esquerra i dibuixa una majoria independentista, però també insisteix amb un tripartit d’esquerres amb socialistes i comuns. Segurament la seva opció preferida tal com estan les coses i que sembla oblidaria la independència i tornaria a gestionar una autonomia devaluada amb un Estatut retallat i competències mínimes. Tota una declaració d’intencions.

Per altra banda la detenció d’un membre de ARRAN ahir per part dels Mossos, ha provocat des de les files cupaires les critiques al cos policial i posar la incògnita sobre el seu paper en el referèndum.

Recordo l’intent d’ocupació d’una seu dels Populars amb urnes i que va acabar amb 7 investigats, un d’ells avui detingut acusat de desordre públic i danys i que no va anar a declarar el passat 1 de juny al Jutjat d’instrucció on se l’havia citat prèviament. Entenc que això no es una anarquia i que la llei de moment es la que es i justament es la que el cos policial català ha de seguir, si la policia s’ha de dirigir per ideologies polítiques o posicionaments nacionals en aquest cas, malament anem. No es pot posar els mossos sempre a l’ull de l’huracà, ja sabem que seran utilitzats legalment precisament per crear aquestes situacions, però en definitiva fan la seva feina com toca en qualsevol estat democràtic. Quan hi hagi un canvi de legalitat, no dubto que l’obeiran com no pot ser d’altra manera. Ara encara no hi es. Qui no ha complert els seus compromisos com a ciutadà es el jove detingut i per tant això com deia no pot ser una anarquia on tothom actui com vulgui.

Els mossos al seu lloc, complint la legalitat vigent en cada moment, es el seu paper i en qualsevol democràcia funciona així, d’altra manera parlariem d’una resta amb les garanties i drets dels ciutadans.

No caiguem en el parany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.