ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PACTE DE LA CONVIVÈNCIA

La proposició socialista per traslladar les restes del Dictador del Valle de los Caidos ha portat polseguera. De fet aquesta insta al Govern Popular a complir amb la Memòria Histórica i fer cas a les recomanacions d’experts de Nacions Unides el 2011 que recomanaven treure les restes.

Molt trist que desprès de 40 anys i amb el monument a la vergonya amb les despulles del Dictador com si fos un gran homenatge encara hi hagi proposicions d’aquest tipus, quan hi ha hagut Governs dels dos colors principals que sempre han girat l’esquena a recuperar la història i respectar la dignitat de les victimes protegint els botxins.

De fet al 2007 amb Zapatero al capdavant van ignorar el tema i van prometre revisar sentències i anul·lar judicis com el del President Companys, cosa que no van fer. De fet es convertir l’espai en centre per la cultura de la reconciliació i dignificació de les victimes, deixarien l’altre Dictador Primo de Rivera en un lloc secundari. Una proposició molt més suau que la de fa 10 anys. Els Populars que es vol trencar el pacte de la convivència de la Transició i afirmen que la Guerra Civil va deixar ferides a tot arreu.

Una gran vergonya i com deia en Joan Tardà, amb unes dosis altes de cinisme per part del PSOE, que conjuntament amb els Populars son clars cómplices de l’estafa política espanyola i salvaguardar al Dictador, els seus col·laboradors i tota la seva obra. Pel que fa als Populars per cert fundats per molts d’aquests botxins del règim dictatorial, i que evidentment protegeixen intentant desvirtuar la historia amb el mantra de les ferides a tots els bàndols, quan saben perfectament que no hi havia dos bandols. Hi havia un Govern legitim i un cop d’Estat militar que es va sublevar i perpetuar un règim del terror durant 40 anys. De fet el pacte de convivència que acusen de voler trencar, mai pot ser conviure amb els botxins i posar-los en el mateix pla que les victimes.

Tot un desgavell d’un sistema que simplement ha posat una capa de vernis a una Dictadura i que manté tots els tics de la mateixa com veiem en el procés català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.