ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES URNES EN MARXA

Ahir vam saber que el Govern ha acordat la compra de 8000 urnes per poder celebrar el Referèndum amb o sense acord. Un acord en base a les competencies de la Generalitat per processos electorals i sembla fruit de l’acord per anar endavant i anar concretant. Ara hi haurà la publicació al DOGC i permetrà el concurs perquè les empreses puguin optar a la comanda requerida.

Avui segurament sentirem les reaccions dels partits de la oposició amb el Concurs de qui la diu més grossa. Alguns mostraran sorpresa com si encara no haguessin entés el procés que viu Catalunya. Els més agosarats parlaran d’incomplir la llei quan saben perfectament que es dins les nostres competències actuals partides per processos electorals diversos, i encara alguns altres llençaran el discurs de la malversació de diner públic i el que interessa o no als catalans amb unes gotes de demagògia parlant del que es podria fer amb aquest cost i fent un poti poti, sense ser capaços de dir que invertir amb democràcia es salut per la societat que ho rep.

No faltaran els hiperventilats, que com en tot el que dura el procés diran que això simplement es una performance, sense cap valor, i insistiran que el referèndum no es farà i que els partits no en tenen cap intenció, més enllà d’anar a unes eleccions. Naturalment el temps donar i treu raons que espero els desmenteixin i vegin que el fet es tant important que evidentment vol cap, temps i deixar el cor o la precipitació al calaix. Ens hi juguem massa.

De fet notícies com aquestes, sense treure de context, ni provocar cap euforia, haurien de ser considerades dins la normalitat dels que creiem que no hi ha marxa enrere i que tothom va a una per poder decidir el nostre futur en pocs mesos sigui acordat amb l’Estat o no. Les conseqüències i aplicació real dels resultat nomes dependrà de com fem les coses, de la nostra unitat i sobretot del nostre propi convenciment. Aquest serà el certificat necessari per presentar a qualsevol racó del món amb totals garanties.

Democràcia i urnes van lligades, no forçosament la segona vol dir la primera com podem tenir molts exemples, però aquesta si es negada segur que nega la primera, hi ara parlem d’això.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.