ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA ESTAFA PERMANENT

Ahir el virrei va anar veure als seus territoris conquerits, perdó, vull dir el President espanyol acompanyat de tota la seva cort d’empresaris com el mateix Florentino Perez va fer acte de presència a Barcelona per portar-nos el regal de reis, un regal cal dir enverinat i jo diria que caducat tant en la forma com en el fons. Una burla a la ciutadania que pateix les misèries d’inversions a les nostres terres i els incompliments que ja duren decades sense remei.

Aquests més de 4 mil milions anunciats fins l’any 2025 en el desastros sistema de rodalies, sense cap pla establerts, nomes grans xifres i sense esmentar per exemple que la mateixa quantitat i en època socialista i amb el Ministre Blanco llavors el titular ja es van prometre del 2008 al 2015 amb el resultat que en van arribar un 10%. El mateix podriem dir de la promesa amb l’aeroport de Barcelona, recordo encara aquell acte multitudinari reclamant convertir el mateix en un hub internacional, que ha quedat en res amb el resultat d’inversions la meitat que a Barajas i amb els mateixos impediments per creuar oceans amb decrets signats per l’Estat espanyol i la seva obligatorietat de passar per Madrid. Que dir del Corredor Mediterrani, ara ens diuen que el 2020 tot acabat. Quan la realitat tots ho sabem, es que Espanya contràriament a la Unió Europea segueix apostant pel Corredor Central o amb un eix mediterrani radial amb centre a Madrid. De fet el tuit del Ministre relacionant corredor mediterrani amb la durada del tram Castelló a Madrid, es simplement una vergonya estructural sense cap tipus de sentit i que dona idea del que parlem, per no parlar d’obres com el tunel Chamartin-Barajas per posar un exemple amb un cost de 935 milions amb fons destinats al Corredor.

Ahir es va tornar a evidenciar i aquest cop amb més cruesa com la societat catalana ja no es creu cap d’aquestes repetides promeses que els numeros i les accions desmenteixen sense pietat. Tanmateix veiem les reaccions dels mitjans d’altres territoris com Andalusia o Extremadura parlant de greuges i privilegis a Catalunya, tot un desproposit i com el Govern espanyol s’esforça en parlar de diàleg sobre el que interessa els catalans, obviant un cop més que un 80% vol votar el seu futur polític.

Un nova estafa democràtica que ja s’ha convertit en permanent i sense remei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.