ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FRAU A LA DEMOCRÀCIA

Fa gracia sentir l’unionisme, o millor dit llastima amb fets com la reforma del Reglament que ha registrat Junts Pel Sí, per tal de que una proposició de llei registrada per un sol grup i amb un sol debat es pugui aprovar amb rapidesa, cal dir que aquesta opció ja existia per proposicions de llei signades per tots els partits o projectes de llei de Govern.

La finalitat es poder aprovar la llei de transitorietat jurídica express quan faci falta i aixi poder esquivar els recursos immediats del TC per aturar-la. Cal veure la premsa espanyola com carrega contra la mesura i ho qualifica de cop d’Estat o Joan Carles Gallego de CCOO que diu que si vols més democràcia no neguis democràcia. Per no parlar de tots els grups inclos Catalunya si que es Pot amb en Joan Coscubiela al capdavant criticant a tort i dret una mesura fosca amb els mateixos arguments que el Govern espanyol.

Cal dir que el cinismes es molt gran, i tal com ja ha piulat en Ramon Tremosa a l’Estat aquest procediment s’ha utilitzat diversos cops sense cap mena de critica. La reforma express de la Carta Magna pel principi imposat des de la UE d’Estabilitat financera, al Senat per modificar la Llei de règim electoral general o recentment al Parlament Andalus per incloure a IU a la seva Mesa del Parlament. Per tant res que no s’hagi fet abans. Quina es la diferència llavors?

La resposta es clara, això es Catalunya i afecta al procés democràtic per decidir el nostre futur. La vara de medir evidentment es molt diferent, com se sap allò de que tots som iguals nomes son paraules buides de contingut. Per altra banda aquells que acusen els partits independentistes de manca de democràcia, s’haurien de preguntar com es que no critiquen la politització de la justicia o la criminalització de les urnes per part del Govern espanyol. Això ho troben el summum de la democràcia, en canvi trobar els mecanismes per poder exercir-la es gairebé un delicte.

Com pretenen que sortim de l’atzucac amb un Estat que prohibeix la democràcia per sistema. Això va de debó i naturalment el xoc de trens i la substitució de la legalitat espanyola per la nostra per poder donar la veu a la societat catalana serà un fet. Res que ningú no s’imagini.

Aquests escarafalls son pur teatre, amb uns actors que simplement ens volen callats i conformats com a gran solució al repte que la ciutadania ha presentat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.