ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DIA CLAU

La Diada es va acostant poc a poc, i sembla que la idea de que la gent està poc motivada, assistència baixa i procés en retirada pren cos en diferents mitjans, alguns més que d’altres, i alimentat també,això si que sap greu per la gent favorable a la independència.

Tanmateix, i sense restar importància als fets de la baixa inscripció, cal veure que altres anys també ha costat i sobretot la primera setmana de setembre quan la gent ha tornat als seus llocs habituals hi ha hagut el boom per apuntar-se. Per altra banda el fet de que molta gent enguany te el lloc de concentració molt més aprop també pot restar aquest habit per apuntar-se, encara que pensi anar-hi.

Llegim aquest dies com el tertulià Lopez Alegre, ex-diputat del PP, davant la confirmació de l’assistència d’Ada Colau titlla el procés d’un virus com el zika o l’ebola. Res de nou amb aquests personatges mesquins on l’insult i el menyspreu son el seu pa de cada dia. Segurament no se si deu ser la poca educació rebuda intel·lectual o moral, o algun virus que en aquest cas s’ha instal·lat al cervell provocant aberracions com aquestes, descarto el caloret de l’estiu ja que en altres èpoques el nivell es similar. Al mateix temps veiem com dins els Comuns personatges contraris a la independència com en Rabell o Coscubiela criticant Colau per la seva decisió. Ja se sap tot el que no sigui esborrar de les ments el projecte que reclama la societat catalana i tornar a l’autonomisme tronat amb eixos dreta i esquerra sense cap poder de decisió ho han de combatre.

La presència de Colau com de qualsevol representant important es benvinguda com no pot ser d’altra manera. La revolució dels somriures ha de seguir sent inclusiva i positiva. Segurament hi pot haver segones causes en determinades presències però ara ens toca tornar a mostrar el caràcter obert i participatiu de la mateixa Diada. Com va dir la Carme Forcadell un cop, tothom que hi participi serà comptat com independentista davant els ulls del món, i això sempre es positiu.

El dia 11 es el tret de sortida de la recta final, amb esdeveniments cabdals que aniran succeint un darrere l’altre. El nostre paper es engegar aquest periode amb una força sense aturador i un somriure a la cara, ja que no tenim por, i tenim molt clar el que volem, i com ho volem aconseguir, o sigui per la via del vot i el joc de la democràcia amb o sense col·laboració de l’Estat.

ANC no es cap finalitat, es una de les impulsores del moviment, per tant la gent cal que vagi a la Diada pel que representa i no per les entitats que la poden organitzar. Tothom te dret a discrepar, nomes faltaria, però ningú te dret a estar cansat per anar a una mobilització on els ulls del món ens estaran mirant, i del que en surti conjuntament amb els actes del nostre Parlament en sortirà una resposta que nomes pot ser la nova República Catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.