ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA FICCIÓ NO SUPERA LA REALITAT

Volia traslladar aquest gran exemple que ens ofereix en Germà Capdevila, de com funciona aquesta legislatura. No importa el que, el contingut. Nomes importa el qui, qui ho presenta per portar una determinació ja configurada ignorant la realitat. Diu molt poc de la nostra classe política. Trobem el TC eliminant lleis simplement socials, però que provenen del Govern independentista de la Generalitat i per tant no cal seguir llegint, o amb els pressupostos de més de 5 mil folis i que 5 hores més tard ja eren combatuts per la demagógia d’aquests cinc partits sense i estic segur d’haver mirat més enllà de la portada. La CUP ara començarà el sainet com si l’objectiu no anés amb ells i així anar fent. Suposo que tard o d’hora algú pensarà amb els 2 milions de persones que hem sortit al carrer per les últimes Diades, que vam votar el 9N o que vam donar una majoria independentista al Parlament per arribar fins al final. Seria tot un detall.

Lectura ràpida

Germà Capdevila

Durant la Primera Guerra Mundial, els pilots de combat perdien instants vitals a l’hora de distingir si l’avió que s’aproximava era amic o enemic. Aleshores els exèrcits van empescar-se l’anomenat mètode taquistoscòpic, que consistia en mostrar imatges d’avions en una pantalla durant pocs segons, per ensinistrar els pilots en la identificació ràpida dels enemics. Gradualment s’augmentava la quantitat d’imatges i es reduïa el temps d’exposició. Aviat es va demostrar que el mètode tenia implicacions pel que fa a la lectura, i per això va ser adoptat pels primers sistemes de lectura ràpida.

El que ningú no sospitava aleshores, és que a Catalunya, 100 anys més tard, un grup de persones desenvoluparia un superpoder que destrossaria tots els rècords de lectura veloç. Es tracta dels diputats catalans del PP, PSC, CSQEP i C’s, que aquesta setmana han aconseguit una fita que aviat haurà de ser inscrita en el llibre Guinness dels rècords.

Dimarts, a les 12, el vicepresident Junqueras presentava el projecte de pressupost 2016, després de mesos de treball previ. Entre quatre i cinc hores més tard, els portaveus dels partits unionistes del Parlament compareixien davant dels mitjans per anunciar els seu rebuig als pressupostos i una esmena a la totalitat.

El projecte té 5.716 folis. Això vol dir que els senyors diputats del PP, PSC, CSQEP i C’s van llegir-lo a un ritme d’una pàgina cada 3 segons, i a continuació van formar-se un criteri i van anunciar el seu rebuig. Els de la CUP, que deuen tenir més dificultats de comprensió lectora, van dir que primer s’ho havien d’estudiar abans d’emetre una conclusió.

No admeto la possibilitat de que els il•lustres diputats es presentin davant la premsa i anunciïn el seu veto, sense haver llegit abans el projecte de pressupost. Seria una irresponsabilitat i una ofensa als ciutadans que els hem votat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.