ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CAMPANYA DEL NO RES

Les eleccions espanyoles ja son un fet i comença la campanya. Realment si els nostres partits i ciutadania estan decidits per la nostra futúra República, i com diu aquell no ens hauria de fer ni fred ni calor. Encara dire més, en aquest context hauriem d’estar contents del desgovern espanyol i d’una opció que segurament va prenen cos, la possible abstenció elevada pot portar al Partit Popular a una victòria de Govern clar que ens afavoreix en el nostre procés.

El referèndum es un impossible, ni PP ni PSOE l’acceptaran mai. Es aquella pastanaga que ens pot fer perdre pistonada i per tant encara que sigui la millor solució. Cal mostrar amb cruesa a tot el món com l’Estat el nega contundentment i aplica polítiques contra la ciutadania catalana sense compassió com la Llei de la pobresa energètica, una rere l’altre per accelerar el tempo i evitar temptacions dels nostres partits amb pactes impossibles per no arribar enlloc, més enllà del benefici propi, que també n’hi ha. Per tant un Govern Popular o una derrota del PSOE per la part esquerra, això es un eufemisme podria també obligar a la gran Coalició, fins hi tot amb la participació de Ciudadanos, recordo un partit creat a Catalunya per trencar la convivència i lluitar contra la llengua catalana, poca cosa s’ha de dir més.

Veiem a Albiol com ens diu que s’ha de portar més Espanya a Catalunya, la “roja” a jugar en el nostre territori o exposicions culturals de caire espanyol per entrar a la normalitat d’altres comunitats. De fet diu que això no vol dir espanyolitzar Catalunya. De fet això es fer entrar a la força i sense l’acceptació d’una majoria de la gent una colonització ja passada de rosca, i sense voler veure que Catalunya no es un altra comunitat qualsevol. Els últims anys li mereixerien un respecte i un anàlisi més enllà de les seves preferències. De pas un recompte a la composició del Parlament també l’ajudaria en la seva reflexió.

Els partits catalans mentrestant, veiem Esquerra com ràpidament ha confirmat les seves llistes i la seva aposta separada de Convergència. No hi ha res pitjor per un procés col·lectiu quan els partits prioritzen els seus interessos per damunt del global dels seus representats i el cop d’efecte que significaria una nova victòria unitària de l’indepentisme de cara a l’exterior, ara que la nostra tasca sembla ha premut l’accelerador. Una pena que no estiguin a l’alçada un cop més. Sense aquest fet la presència catalana a Madrid pocs arguments te al seu favor i poques motivacions dona per acudir a unes urnes que ja formen part d’una pantalla passada, si la direcció que hem pres en forma de nova República es definitiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.