ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL CATALANISME

En Ramon Espadaler reclama la seva presència, concretament d’Unió ja que ha de tornar el catalanisme a la cambra de Madrid, es veu ara absent.

Cal molta barra i cinisme per fer aquestes declaracions. En primer lloc un partit tant endeutat i que segueix sense pagar als seus antics socis que ja ho han reclamat per activa i per passiva fent cas omís, sembla inconcebible pugui al mateix temps afrontar una campanya electoral. El manual del bon gestor es primer pagar els deutes i posteriorment afrontar una despesa com la que suposa una nova campanya. Tanmateix negar això es una gran presa de pel que ja diu molt del criteri i l’ética d’un partit moribund i sense cap tipus de futur.

En segon lloc reclamar el catalanisme, suposa primer definir que es el mateix. Si l’entenem com la política dels partits representants de la ciutadania catalana, crec que ho son tots. La poden representar d’una manera o d’un altra, però no es patrimoni de ningú, ni cap categoria que per art de màgia uns tenen i altres no. De fet crec que en aquesta curta legislatura el mateix ja tenia uns quants grups que la representaven. Si descomptem els grups simples parts a Catalunya d’un Partit espanyol com pot ser l’exemple del PSC o PP sense cap possibilitat de donar prevalència als seus votants. Tindriem per exemple entre d’altres ERC i Democràcia i Llibertat amb grup propi i amb la defensa central i evolucionada de Catalunya que s’en diu independència amb majoria al carrer i al Parlament de Catalunya.

Tanmateix caldria aclarís a que es refereix amb aquest catalanisme d’Unió. Potser es refereix a tornar a parar la galta i seguir sent l’ase dels cops, fer veure que els greuges no existeixien i pidolar alguna almoïna per poder vendre la mateixa com la vuitena meravella, alhora que els ciutadans segueixen patint el tracte discriminatori cap al territori, la seva cultura, i el seu futur. Es una pantalla tant passada com aquest partit.

No, Sr. Espadaler, aquest catalanisme a que es refereix simplement ja no te cabuda. Catalunya ha dedicit i ara no vol miratges, vol ser ella mateixa i treure el cap al món assumint totes les responsabilitat que això comporta. El catalanisme autonòmic ha mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.