ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA SUPERIORITAT MORAL I EL CAOS

El nou caos viscut a Rodalies ha tornat a posar la manca crònica d’inversions espanyola en la xarxa de Rodalies catalana al lloc més visible. Les explicacions d’ADIF acusant els Mossos de falta de vigilància a les estacions abandonades es de traca i mocador, i la piulada de la diputada de la CUP Eulalia Reguant una nova font d’indignitat acusants de criminalitzar als indigents.

Davant aquells que busquen excuses cal posar les dades damunt la taula, un 2% executat del Pla de Rodalies 2014-2016 i un 10% del Pla 2008-2015 amb poder socialista al Govern espanyol que ara amb tot el cinisme del món també fan escarafalls quan la seva política va ser exactament igual que la que practiquen els Populars. De fet es una política global espanyola castigar amb la falta d’inversions a Catalunya, no depén del color del Govern. Si fem comparacions sempre odioses veurem la xarxa de Rodalies de Madrid i les inversions milionaries que si han fet els últims anys, un 100% executat i ho comparem amb les dades abans esmentades a Barcelona ens dona idea de la magnitud de la tragedia. No es victimisme son dades irrefutables on les autèntiques victimes aquest cop si es la ciutadania, sobretot la classe treballadora que necessita aquests serveis i que ha de dir prou d’aquesta discriminació insuportable com a país i com a persones que paguen els seus impostos i tenen dret a exigir uns serveis a la seva alçada.

Per altra banda, la reivindicació del traspàs es estèril. La comparació entre Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies Renfe no deixa lloc a dubtes. Les acusacions d’ADIF als mossos ja passen de taca d’oli. No ens poden tractar d’ignorants i no assumir les responsabilitats. Es un altre prova del cotó del perquè volem un Estat on poguem gestionar les nostres principals infraestructures i això es una reivindicació social, no nacional.

Capitol apart mereix el tuit de la Eulalia Reguant, davant les informacions de la causa que ho va provocar va ser l’incendi provocat per uns indigents, dir que es criminalitza aquest sector es senzillament indignant. Ja n’hi ha prou d’aquest mena de superioritat moral que determinats sectors de l’esquerra exhibeixen dividint la societat entre bons i dolents, aprofitant qualsevol informació tal com raja per fer-ne un us de demagògia mal intencionada. De fet la proliferació d’indigents dormint en aquestes estacions fantasme es un problema global de la nostra societat i que no crec agradi a ningú. De fet aquests que posen el crit al cel per determinades causes i ajudes llunyanes, totes legitimes, potser també haurien de mirar al seu voltant i veure el drama que hem de resoldre aquí, ja que ells son nosaltres també, i una societat cohesionada no pot deixar gent enrere. Calen solucions, i sobren culpabilitzacions sense fonaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.