ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RESPONSABILITAT O INDIGNITAT

Dos fets dels molts que van succeint aquestes últimes hores considero especialment preocupants, deixant de banda aquest nou caos de rodalies a Barcelona, que te molt a veure amb una gestió deficient, amb una falta d’inversions i amb un greuge que no canviarà dins l’Estat espanyol, em volia aturar amb el comunicat d’una de les faccions més importants dins la CUP, com es Endavant amb Anna Gabriel com a referent, i la mesquinesa de Joan Coscubiela amb la sanitat pública.

Endavant critica l’acord amb Junts pel Sí ja que sembla un instrument de CDC per sotmetre la CUP als seus designis. Critica rebaixar les línies vermelles donant per bo el full de ruta dels 18 mesos i rebaixant el pla de xoc. Parla de l’assetjament de la dreta regionalista que ha afectat sobretot les dones de la CUP, en el que consideren un atac masclista. Diuen no han aconseguit desplaçar CDC de la direcció del procés i situar-la en una posició subordinada. No han aconseguit imposar una agenda social allunyada de l’austeritat. Acusa l’ANC esta en favor dels interessos convergents. Hi reclamen considerar paper mullat totes les clausules de l’acord que els humilien, ni accepten cap tipus de critica de la burgesia catalana.

Per altra banda en Coscubiela mostra una fotografia retocada en blanc i negre de la seva mare de 87 anys abandonada en una camilla al passadís de l’Hospital del Mar, i aprofita per fer demagògia sobre la sanitat pública.

Amb el màxim respecte que soc capaç, em sembla una greu irresponsabilitat el comunicat d’Endavant. No han aprés res encara, saben que ens estem jugant, saben quanta gent hi ha darrere aquest gran projecte d’un nou Estat per Catalunya, saben quanta d’aquesta gent de les classes populars que tant diuen defensen pateix i ho seguirà fent dins l’Estat espanyol per no tenir eines d’Estat per poder solucionar els problemes. Crec que no saben res d’això, i no ho saben perquè senzillament no els preocupa el més mínim. Parlen de rebaixar línies o rescats socials, quan haurien de saber que les limitacions d’ingressos i dependència del FLA actual no dona per més. Barregen el masclisme com una mena d’excusa per tot que ja no dona més de si. Llencen excuses frivoles com les afinitats polítiques de l’ANC quan saben que la transversalitat es la seva bandera. Parlen de faltar al compromís i l’acord de 90 dies de vergonya com a país i ara amb més frivolitat encara ho poden desfer unilateralment. Per últim segueixen amb la déria d’apartar del procés CDC i de pas la burgesia catalana, es veu que aquests no son prou purs per formar part de la societat catalana que ens volen vendre. Segurament xenofòbia i paranoia serien termes que ho definirien. Cal acabar amb aquestes actituds, el país no s’ho pot permetre.

Pel que fa a Coscubiela, es molt mesqui utilitzar la foto retocada de la mare per fer denúncies polítiques i en aquest cas totalment demagògiques sobre la sanitat pública. Quan el consorci Mar Parc de Salut de Barcelona esta representat per un 60% Generalitat i 40% Ajuntament, i en el mateix ICV hi te un representant amb un sou molt elevat. Alhora obviar la situació econòmica com si fossim un Estat normal es senzillament indigne.

Cal triar entre responsabilitat o indignitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.