ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DECISIÓ FÀCIL

Finalment sembla que Pedro Sanchez fa un pas endavant i es l’encarregat de formar Govern a Espanya, cal dir que ho tindrà força difícil ja que l’aritmètica no enganya.

Per altra banda les reaccions que veiem aquestes últimes hores ens donen encara més motius, si es que en calien per fer via cap a la nostra pròpia República i deixar enrere aquest malson de més de 300 anys per passar a ser nosaltres amb tot el que això comporta.

Sentim Rita Barberà, senadora i ex alcaldessa de València afirmant que en 24 anys a l’Ajuntament no ha vist més que persones decents i polítics honrats. Això quan sembla el cercle sobre ella es cada cop més estret. Cal gaudir de molt de cinisme i barroeria per pronunciar aquestes paraules, quan més de 50 regidors implicats han provocat la dissolució del PP de la seva ciutat, i on al consistori esta sent investigat fins hi tot el gat. Una trama escandalosa de malversació de diner públic i d’estafa sense precedents sota el seu mandat. Un record de corrupció que dins del seu partit tampoc rep suports, el blanqueig de capitals i el poder ostentat dins una democràcia de fireta i uns dirigents que simplement han saquejat el País Valencià sense cap escrúpol ja passa de mida. Com diria Vicent Pedrerol a Crackovia “Asi no , asi no”.

Per altra banda sentim el trist paper de Joan Coscubiela, que desprès de mesos sembrant l’odi sobre el President Mas i el procés, no haver votat la investidura, ni donat suport al full de ruta, ara pretén per salvar el seu cap a Madrid, que tant ERC com DiL amaguin el seu programa i a canvi de res donin suport a Pedro Sanchez a la investidura. Un govern de progrés li diuen, que no vol ni parlar d’un referèndum a Catalunya, pot ser qualsevol cosa menys progrés, almenys democràtic.

La fiscalia demanat investigar Francesc Homs per la seva implicació al 9 N 14 mesos desprès de la seva celebració. Sembla una broma, però no ho es. Segueixen perseguint les urnes, i disparant a cegues fent el ridícul trobant culpables, que en definitiva som tots. Som culpables de defensar el vot i l’urna en una democràcia, es força clar.

Les recents acusacions destapades per Interviu que segons la policia i sense cap prova un pagament de 6 milions d’euros de la família Pujol el 2013 per provocar unes declaracions favorables del primer ministre letó llavors i ara vice-president Comissió Europea. Un nou nyap impropi d’un Estat serios que ens impulsa cada cop més cap al nostre objectiu.

Una decisió fàcil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.