ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

A L’ALTRE COSTAT NO HI HA NINGÚ

Les eleccions del 20 D a l’Estat espanyol son justificades en segons quins sectors des de Catalunya com una oportunitat per poder veure noves majories parlamentaries i que això comporti oportunitats per Catalunya en el Procés català. Res més lluny de la veritat, i els fets son tossuts i impedeixen qualsevol canvi independentment de les sigles que ocupin els carrecs.

Aquesta esquerra transformadora que ens volen vendre com la solució de tots els mals del sistema, en aquest cas anomenada Podemos, i que tal com va passar a Grècia allà on vaig dir negre la crua realitat ho va transformar en blanc. En aquest cas la defensa del referèndum per solucionar el cas de Catalunya ha quedat en res, ja que en el seu programa electoral ha desaparegut misteriosament. De fet es van omplir la boca de recuperar la democràcia, de processos participatius i dels drets de la ciutadania i ara finalment un cop fet aquest eslogan, la seva proposta no varia de les dels partits que tant critiquen i la democràcia i els drets de la ciutadania catalana a l’Estat espanyol queden on estaven, sota terra.

Un altre curiositat es Lluís Rabell, número 1 de Catalunya si que es pot ha justificat la intervenció de facto de la Generalitat anunciada per Montoro per començar una desconnexió sense un mandat democràtic. Greu errada, ja que per si no ho sabia el 27 de setembre la ciutadania va exercir el seu dret a vot, i va donar una majoria absoluta al Parlament a les forces independentistes amb un full de ruta molt concret per executar. Això, aquí i a la Xina Popular com deia aquell es un aval democràtic, i de cap manera justifica aquest xantatge i intervenció d’una autonòmia per motius polítics i amb el perjudici directe als ciutadans. De fet aquesta formació, així com Iniciativa han deixat passar una gran oportunitat de defensar les classes populars que tant pregonen, i de passar de defensar mil i una causes llunyanes per abraçar la nostra que sembla prohibida.

Destacaria també pel PSC, la Carme Chacon que ens diu que els partits independentistes son un bloqueig. De fet el seu partit junt amb els Populars i Ciudadanos, al que podem afegir com deia Podemos si que son un tap, però un tap per la democràcia i les llibertats individuals i col·lectives, sobretot si son les catalanes. Aquest es l’autèntic bloqueig i no un altra.

Com deia, el 21 de desembre a Madrid, PSOE, PP, Ciudadanos i Podemos amb totes les combinacions que vulguem, o sigui segurament més d’un 90% de la cambra pensen el mateix sobre com tractar el cas català, i ara algú encara ens dirà que la nostra presència es fonamental. Em poden dir per quin motiu?.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.