ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

INTERVINGUTS I SENSE COMPETÈNCIES, LA RECEPTA ESPANYOLA

El famós article 155 de suspensió de l’autonomia ja el tenim aquí, no d’una manera tant cridanera però amb els mateixos efectes. Una comunitat on el vot de la societat catalana amb la seva llei màxima no te cap valor com vam comprovar a l’Estatut del 2010, on un Tribunal passa per davant. On aquesta llei orgànica per exemple amb la famosa addicional tercera durant 7 anys va ser ignorada pel govern estatal, i on les seves competències son laminades i manipulades quan cal sense miraments.

Tanmateix, faltava un últim toc de gracia en forma de prendre el control total de les finances de la Generalitat per part del Govern espanyol. Efectivament, el FLA, aquest famós crèdit venut com una gran obra de solidaritat passarà uns controls totals per garantir el compliment de la legalitat i com han dit no sufragar cap política independentista. De fet el pagament es farà per trams amb les condicions imposades de Madrid, amb seguiment fàctura a fàctura i amb certificats mensuals detallats per la part catalana.

En definitiva, cap poder financer i una intervenció total. Cal dir que la mesura es molt greu. Com deia avui en Vicent Partal, la gent vota un partit o un altra per molts motius, però bàsicament per desenvolupar un programa de país que ens agradi, i per gestionar el dia a dia amb encert en base a un pressupost on cada formació pot incidir en segons que amb major o menor import. Aquesta última part, ara ja no es possible, ja que el pressupost ja es intervingut i no depén de nosaltres. Per tant una nova burla a la ciutadania i a la democràcia en general. Un nou desproposit d’un Govern espanyol que veu com aquesta autonomia de tercera vol emprendre el vol, ja que fins hi tot les eines autonòmiques han estat retallades i anul·lades.

Fa llastima sentir segons quines veus que ens diuen que mai Catalunya havia tingut tant de poder com fins ara. Una manera de fer veure el nostre paper a l’Espanya autonòmica.

Mentrestant les forces independentistes que recordo han guanyat, potser algun se n’oblida d’aquest detall segueixen sense formar un Govern que definitivament activi els mecanismes de desconnexió i pugui complir el mandat democràtic i fer front a les urgències de la seva societat. Ells també seran corresponsables d’aquest 155 encobert que estem sotmesos ja que tenen el desllurigador de la situació, nomes cal sentit d’Estat i responsabilitat amb la societat catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.