ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES ESTELADES PROHIBIDES PER LA UEFA

Un altre cop veiem com la UEFA segueix aquesta persecució política, cosa que precisament utilitzen com argument per la seva actuació i torna a multar al Barça amb 40 mil euros per l’exhibició d’estelades al Camp Nou en l’últim partit de Champions. Parla des de la multa ja imposada a la Final de Berlin, el no aixecament de la sanció per fitxar jugadors encara que hi hagi lesionats de llarga durada, i de no barrejar política i esport. Tot això amb uns dirigents blaugranes encara amb la fase de la puta i la ramoneta ja feliçment superada pel país.

Empassar tots els gripaus i davant una petita protesta acotar el cap no ha demostrat ser cap solució per aquesta persecució de l’organisme internacional del futbol contra el club, per cert amb uns dirigents totalment esquitxats per la corrupció i amb una credibilitat nul·la per dirigir ni que sigui un club de petanca.

La directiva del Barça actual fa temps que juga a l’ambigüitat en els temes on ha de defensar el club. En aquest cas la reacció ara d’anar a per totes fins a la justícia ordinària cal posar-la en quarentena fins que no sigui una realitat. Entenc que la diplomàcia i la bona relació amb els organismes que dirigeixen el futbol hauria de ser la norma, però en cas de greuges continuats i persecució com es el cas, el club s’ha de fer respectar. El cas del veto a qualsevol fitxatge i no atendre la reclamació per causes molt justificades ja es indignant i dona idea de que no es casualitat. Ara be, les multes per exhibir banderes estelades, recordo no es cap bandera prohibida i tant sols reflexteix la llibertat d’expressió de la ciutadania no te justificació.

De fet qualsevol bandera que veiem als estadis de qualsevol estat es política i no veig multes a la resta. Tanmateix la desproporció de les quantitats en aquest cas i amb una afició exemplar allà on va amb altres afers més greus i violents fa riure. La batalla amb bengales dins al Vicente Calderon per exemple una multa que es la quarta part de la que parlem es de vergonya sense límits. Intentar equiparar una estelada amb banderes que inciten odi i xenofobia com la nazi o d’altres es simplement un desconeixement o no de grans proporcions.

Cal un canvi amb aquesta Junta blaugrana, escollida democràticament però que te l’obligació de defensar el club i també els seus símbols sense por, i no fer el joc a aquest disbarat corrumput anomenat Uefa que no pot donar lliçons d’ètica a ningú i menys a un club que s’ha caracteritzat per defensar els valors de l’esport i el comportament exemplar allà on ha anat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.